1. Aitab rasva põletada

Kohvis sisaldub kofeiin võib kaalulangetamisel kasuks tulla, sest ergutab ainevahetust, soodustab treenimist ja surub maha soovi süüa ebatervislikku toitu.

On läbi viidud isegi vastavaid uuringuid, mis näitavad, et kohvil on olemas mõningane kaalulangetamist soodustav või kaalutõusu ärahoidev mõju.

Kuid tuleb meeles pidada, et piim ja suhkur tekitavad rasva ning kohvi tuleks selle eesmärgi saavutamise nimel juua suhkruta ja mustana.

2. Parandab ajutegevust

Värsked uuringud kinnitavad, et kohvi võib soodustada mõttetegevust ja parandada mälu.
Harvard Medical School annab teada, et kohvi ei erguta meie vaimu mitte pelgalt koheselt, vaid mõjub ka pikemas perspektiivis mõttetegevusele soodsalt.

Ning sarnaselt sellele, mida mainisime juba rasvapõletamise juures: lisades kohvile suhkrut või koort või manustades kofeiini suhkruga magustatud jookide sees, kohvi kasulik efekt väheneb.

3. Alandab valutundlikkust

Kohvist võib olla abi ka neile, kes kannatavad krooniliste valude käes.

Reader’s Digest kirjutab, et kohvil on põletikuvastane toime ning seetõttu võib temast valu vaigistamisel abi olla. Üks tass musta kohvi võib peavalu leevendada ning varustada meie keha suurema hulga antioksüdantidega, kui sisaldub ühes portsjonis kirssides.

4. Tekitab adrenaliinisööstu

Kohvil võib olla positiivne mõju ka adrenaliinile, mis aitab meil püsida aktiivne ja füüsiliselt heas vormis.

Kofeiin võib organismi adrenaliinitaset tõsta ning see parandab oluliselt meie kehalist vormi ja võimekust.

5. Mõjub soodsalt seedimisele

Inimesed, kes joovad 1-2 tassi kohvi päevas, teavad, et see aitab neil regulaarselt soolt tühjendada.

Kui juua kohvi liiga palju, võib see südame puperdama panna ja organismi n-ö veest tühjaks imeda, kuid mõõdukas kohvitarbimine mõjub seedimisele igati hästi. Kohvijoomine leevendab kõhukinnisust ja minimiseerib suhkru imendumist soolest. Ei ole midagi paremat, kui alustada päeva maistva, värskelt jahvatatud kohviga, eks!

Allikas: littlethings.com