Zachary räägib intervjuus Perele ja Kodule, et mitmete inimeste kalduvus armukadedusele saab alguse lapsepõlvest. Seda eeskätt puuduva või vähese läheduse tõttu vastassoost vanema poolt. Olulist rolli võivad mängida teisedki traumeerivad kogemused, mis jätavad mõttemustritesse sügavad jäljed. Ta väidab, et enamus meist modelleerib oma käitumist romantilistes suhetes, võttes eeskujuks oma vanemad — soovime seda või mitte. Suur hulk tõendeid viitab sellele, et armukadedad vanemad kipuvad ülesse kasvatama armukadedaid lapsi.

Enamus lugusid, mis seotud tagasiulatuva armukadedusega, on üsna tüüpilised. "Olen aastate jooksul kuulnud nii mõndagi. Ehk üks värvikamaid näiteid on see, kuidas üks meesterahvas mõtles lakkamatult sellele, kuidas tema naine hoidis 13-aastaselt teise poisi kätt. See oli piisav põhjus arvukate tülide tekkimiseks," toob Zachary ka äärmuslikuma näite.

Zachary ütleb pikas intervjuus, et tervislik ning armastav suhe peab vastu paljudele väljakutsetele. Ometi on igal inimesel oma murdekoht. Juhul, kui inimene on pidevalt ärritunud, distantseeruv, ta esitab liiga palju minevikku puudutavaid küsimusi või “karistab” (mooduseid selleks on mitmeid) oma partnerit tema mineviku pärast, on suhte lõppemine üldjuhul ennustatav.

Jaga
Kommentaarid