Kõhuga pükse soovitatakse osta oma tavapärasest suurusnumbrist ühe numbri võrra suuremana. Tõenäoliselt läheb sul vaja ühte paari teksapükse ja ühte paari viisakamaid pükse, kui töötad asutuses, kus teksad ei sobi.
Retuusid on mugavad, pehmed ja lihtsad jalga panna ning nendega on võimalik kombineerida erinevaid pluuse, tuunikaid, kleite ja kampsuneid. Tõenäoliselt saavad retuusidest raseduse ajal su lemmikriideesemed, nii et neid võid julgelt kohe mitu paari valmis osta. Jälgima pead seda, et vöökoht ei ole väga tugeva kummiga, sest see hakkab kindlasti pigistama. Eelista pehme vöökohaga ja laiema lõikega retuuse. Paremad on need, mille keskkoht jääb kõhu alla. Retuusid on tänuväärsed veel seetõttu, et tõenäoliselt saad neid kanda ka vahetult pärast sünnitust, kui sa pole veel oma endises suuruses, aga ülejäänud rasedariided on juba suureks jäänud.

Avara lõikega särgid-pluusid

Sa ei pea tingimata rasedapluuse ostma, sest need on tavaliselt kallimad kui normaalsuuruses riided. Tavapoe valikus on palju särke, mille lõige on selline, et ka suur kõht mahub vabalt sisse ära. Materjal peaks olema võimalikult veniv ja pehme. Suurtelt tissidelt viib tähelepanu V-kaelus või avaram dekoltee, mis näitavad rohkem kaela.

Kardigan

Piisab ühest-kahest heast kardiganist, et lõpuperiood üle elada. Kardigani alla saad kasvõi iga päev panna erinevat värvi topi-maika-T-särgi ja ongi jälle uus välimus. Parimad on sellised kardiganid, mis on eest nööritavad või käivad ülevalt poolt ühe-kahe nööbiga kinni. Sellistesse mahud sisse raseduse lõpuni ega pea muretsema, et need kõhtu pigistama hakkavad.

Väga mugavad paelte ja lukkudeta jalatsid

Arvesta sellega, et raseduse lõpupoole on sul raske oma varbaidki näha ning jalatsite jalga saamiseks võid vajada kaasa abi. Et ise hakkama saada, kanna üks-kaks paari hästi mugavaid ja jalgu toetavaid kingi või saapaid juba varakult sisse. Oluline on, et neil poleks nööre või lukke, sest neid sa nagunii üksinda kinni ei saa või nõuab see tegevus tohutut vaeva ja energiat.

Jakk/pintsak

Jakid on väga kasulikud ja kenad rõivaesemed ja kui sa rasedusega just väga palju juurde ei võta saad oma olemasolevaid kanda titeootuse lõpuni. Mis siis, et nööbid eest kinni ei lähe.

Tuunika

Avarad laia vöökohaga tuunikad on ideaalsed rasedariided, mida võid kombineerida erinevat värvi retuuside või teksadega. Ka tuunikaid ei ole vaja eraldi rasedariiete sektsiooni otsima minna, paljud tavariiete sektsioonis müüdavad tuunikad on samuti mõnusalt avara lõikega. Vali oma tavasuurusest number-paar suurem.

Korralik rasedapesu

Ära aluspesu pealt kokku hoia. Kindlasti vajad spetsiaalseid imetamisrinnahoidjaid, mida võid kandma hakata juba raseduse ajal, ning toestusega sukkpükse või aluspükse. Võimalusel eelista õmblusteta, pehmest ja venivast materjalist pesu. Rinnahoidja valimisel küsi teenindajalt nõu, sest tema oskab sobivat suurust soovitada ja arvestab soovituste juures ka sellega,et su rinnad veel paisuvad.

Kleit

Pidulike sündmuste jaoks võiks üks suuremat sorti kleit kapis igaks juhuks olla. Rohkem sul tõenäoliselt tarvis ei lähegi. Kui valid musta kleidi, saad seda iga peo jaoks erinevate aksessuaaridega ehtida ning vöö, salli, kõrvarõngaste ja kaelakeedega uue välimuse luua.

Kõhubandaaž

See on ese, milleta rasedad oma elu ettegi ei kujuta. See pakub kõhule hädavajalikku tuge ja hoiab selja sirgena, lisaboonusena hoiab ka sooja. Hädavajalik abimees trennis või pikematel jalutuskäikudel, raseduse lõpupoole võid seda terve päeva kanda. Kõhubandaaži või vööd saad kasutada ka oma rõivaste kandmisaja pikendamiseks. Sellega saad kanda oma lemmiktoppi või –särki nii, et paljas kõht särgi ja pükste vahelt välja ei paista.

Ja on veel üks täiesti universaalne riideese, mida saad kanda enne rasedust, raseduse ajal ja ka pärast rasedust! Vaata SIIT!

Allikas: The Bump