Maailmakuulus naistearst dr Michael Odent on mures inimkonna tuleviku pärast, sest tema sõnul kaotavad naised oskust lapsi loomuulikul teel ilmale tuua ja rinnaga toita ning see on väga ohtlik tendents.

Dr Odent tugineb oma väites uuringule, mis tõestas, et sünnitused kestavad järjest kauem. Näiteks aastatel 2002-2008 uuritud sünnitused olid keskmiselt 2,5 tundi pikemad kui aastatel 1959-1966.
Ta on veendunud, et venimine on põhjustatud sellest, et naised loodavad liialt abivahenditele nagu näiteks epiduraal ehk seljasüst ja teised valuvaigistavad ravimid.

Samuti pole naistel ega ka ämmaemandatel kannatust loomulikul teel sündimist ära oodata, mistõttu soovivad nii naised ise kui soovitavad ka haiglatöötajad liiga tihti ja liiga mõttetult sünnituse kiirendamist oksütotsiini lisaks manustamise abil.

Loomulikult ei ole sünteetiline oksütotsiin samaväärne loomulikul teel tekkiva oksütotsiiniga ja nii võib
tilgutist küll hetkeks kasu olla, kuid naise organism ei pruugi seda hiljem vajalikus koguses ise juurde toota. See aga võib rikkuda ema-beebi vahelised esimesed ülitähtsad kogemused. Näiteks piimatootlikkuse eest vastutava hormooni prolaktiini vallandumine sõltub oksütotsiinist. Samuti aitab oksütotsiin emal ja beebil lähedakseks saada. Mida rohkem ema oma titat süles ja nahk-naha
kontaktis hoiab, seda parem side nende vahel tekib.  

Selle asemel, et sünnitusel ravimitele lootma jääda, soovitab dr Odent sünnituseks korralikult valmistuda ja ämmaemandatel sünnituse igal hetkel naise kõrval olla, kasvõi toa kaugeimas nurgas vaikselt kududa, et anda naisele kindlustunne ja võimalus loomuliku sünnituse normaalseks kulgemiseks hädavajalikku oksütotsiini ise toota. 

Allikas: Daily Mail