On tulnud ette olukordi, kus sünnitama läinud rase ei ole päevi söönud, sest lihtsalt polnud raha toidule ja neid juhtumeid on mitmeid. Peale sünnitust polnud sellele lapsele absoluutselt mitte kui midagi selga panna, rääkimata vankrist või voodist, kus laps saaks magada.
On ka juhtumeid, kus vastsündinu on näljas, kuna ema stressi tõttu pole rinnapiima ning lisatoiduks raha puudub.
On juhtumeid, kus väikelapsed ei saa talvel õue minna, kuna pole soojasid riideid ja jalanõusid selga panna.
On veel kirjeldamatu hulk väga kurbasid lugusid ja olukordi, kuhu mitte keegi ei sooviks sattuda ning me teeme kõik selleks, et neid inimesi aidata.

MTÜ Ootuse Rõõm soovib, et iga ootus oleks õnnelik ja selleks oleme võtnud oma missiooniks:

  • Tegeleda probleemide ennetamisega, pakkudes loenguid ja nõustamist seksuaaltervise ja pereplaneerimise teemadel.
  • Nõustada ja aidata puuduses kannatavaid lapseootel naisi ja väikelapse emasid iseseisvale toimetulekule, pakkudes nii psühholoogilist kui finantsnõustamist ja töökoolitusi.
  • Tagada igale puuduses kannatavale lapseootel naisele ja väikelapse emale vähemalt minimaalsed eluks vajalikud tarbeesemed, riided ja muu vajaliku

Eestis on väga palju inimesi, kes sooviks oma raseduse ja väikelpase ajast ülejäänud korralikud riided ja tabeesemed annetada abivajatele ning neid abivajajaid on väga palju. Meie missiooniks on viia kokku abipakkujate annetused ja abivajajad. Kogume, sorteerime ja toimetame abivajajateni puhtaid ja terveid raseduse ja beebi riideid, tarbeesemeid nagu voodid, vankrid söögitoolid jne. Samuti mänguasju, mähkmeid jpm.

Me oleme väga tänulikud nendele kõigile inimestele, kes juba on oma asju annetanud. Esimesed abivajajad on juba tuge saanud!

Hetkel on facebookis käimas väga tore ja külluslike auhindadega fotokonkurss Ootuse Rõõm, kus pilte võib saata kõiksugu ootustest, olgu selleks siis beebi ootus, kahe triibu ootus, bussi ootus või mida iganes pea välja suudab mõelda! Ka auhnnad on uhked!

Liina Normet
MTÜ Ootuse Rõõm juhatuse liige www.ootuse.ee