Osa plaanilisest ravist on aga eriolukorra tõttu peatatud ja täiesti on ära jäänud ennetustegevused - rinnavähi sõeluuringud ja emakakaelavähi sõeluuringud.

Kliinik võtab ise ühendust

Naistekliinik võtab eriolukorra tõttu arstivisiidist ilma jäänud patsientidega järkjärgult ise ühendust, telefoni teel lepitakse kokku uus vastuvõtuaeg või viiakse läbi e-konsultatsioon.

„Töö plaanilise ravi täismahus avamise osas käib. Hetkel küll patsiendid veel ise arsti juurde vastuvõtuaega broneerida ei saa, kuna maikuu vastuvõtuajad ei ole avatud. Küll aga võtavad raviarstid oma patsientidega aktiivselt ühendust ja määravad vajadusel uue vastuvõtuaja," sõnas dr Tammemäe.

Lähinädalatel on oodata plaanilisele ravile pääsenud patsientide hulga kasvu

Arst prioriseerib patsiendi ravi vajaduse ja vastavalt sellele lepitakse kokku edaspidine tegevus - näiteks kas kaugvisiidi vahendusel ravi või kutsutakse patsient kontaktvisiidile, et teha vajalikud uuringud, analüüsid, protseduurid ja korraldada ravi," kommenteeris dr. Tammemäe.

Lisaks aegamisi avanevale plaanilisele ravile, jätkuvad paralleelselt e-konsultatsioonid ning patsiendid saavad nõu meie infotelefonidelt:

  • Ämmaemanda nõuandeliini numbrile 53977077 saavad mure korral helistada ITK-s rasedusega arvel olevad naised. Helistada saab E-R kell 8.00-16.00.
  • Valvegünekoloogi telefoni teel saab pikendada korduvretsepte ja küsida nõu erinevate günekoloogiliste kaebuste korral. Helistada saab E-R kell 8.00-16.00 tel nr 588 74 256 (nõustamine eesti keeles) ja tel nr 588 48485 (nõustamine vene keeles).
  • Noortekabineti nõuandeliini telefoni number on 6067525. Helistada saab K ja R kell 9.00-14.00. Meie ämmaemand nõustab telefoni teel kuni 26-aastaseid (k.a) noori. Helistada võib rasestumisvastaste vahendite kasutamise, soovimatu raseduse ja muudes seksuaalsusega seotud pakilistes küsimustes.
  • Viljatusravikeskuse infotelefoni number on 59198395. Helistada saab tööpäeviti 8.00-16.00. Telefoni teel jagame infot viljatusravi puudutavates küsimustes k.a planeeritud viljatusravi järjekorra edasilükkumise korral ja edaspidiste tegutsemisjuhiste saamiseks.