Nende hinnangul on suur oht äkksurmasündroomiks ka neil beebidel, kes uinuvad ema või isa kaisus või isegi nende kõrval diivanil või voodis. Näitena toovad nad Inglismaa ja Walesi, kus kuuendik ootamatult surnud titadest olid vanema juures voodis.

Lullaby Trust soovitab värsketel vanematel beebid magamise ajaks alati oma hälli või võrevoodisse tõsta. Emad, kes pelgavad, et jäävad imetades ise magama, juhendatakse, et laps tuleb rinnalt enne ära võtta, kui ema unne vajub, ning kindlasti teise voodisse asetada. Kui ema ei suuda imetamise ajal ärkvel püsida, peaks tema kõrval olema inimene, kes ema üles ajab või imiku ära viib. Parim oleks imetada istuliasendis, kus uinumine on keerukam.

Beebi turvalisus on esmatähtis ja üleväsinud vanemad, kes väga sügavasse unne vajuvad, võivad olla beebile ohuks, aga on ka uuringuid, milles väidetakse, et üldiselt tuleb kaisus magamine lapsele kasuks. Vaata SIIA!

Mitte mingil juhul ei tohiks sa imikut endale kaissu jätta juhul, kui sina või su partner suitsetate, tarbite alkoholi või narkootikume, olete üleväsinud või kui laps on sündinud enneaegsena.