Turvavöö kasutamine raseduse ajal

Sageli võib kohata väärarusaama, mille kohaselt peetakse raseduse ajal lubatuks sõita naisel ilma turvavööta või kinnitada auto 3-punkti turvavöö endale mugaval, kuid valel viisil. Selline käitumisviis on aga ilmtingimata vale, seadusega vastuolus ning ohtlik nii emale kui ka veel tema sündimata lapsele. Turvavöö ei ole mõeldud selleks, et politseiniku käest trahvi ei saaks. Turvavöö on mõeldud inimese kaitsmiseks avariiolukorras.
turvavöö asetus

Kardetakse, et järsu pidurduse korral liigub turvavöö kõhule ning ohustab seetõttu veel sündimata last. Kui aga ema ei ole kinnitatud turvavöö abil, on kokkupõrke korral ohus nii laps kui ka ema. Kui raseduse ajal hakkab auto turvavöö vajutama ebamugavalt kõhule, on heaks alternatiiviks rasedate turvavöö suunaja. Seda on võimalik kasutada alates väga varasest rasedusest ning võib kasutada kuni raseduse lõpuni. Nii on kaitstud avariiolukorras nii ema kui ka laps. Samuti muudab see autosõidud ema jaoks mugavamaks.

Turvavöö suunaja abil ei libise turvavöö kõhult ära, ei vajuta kõhule sõidu ajal ning püsib kindlalt oma kohal. Turvavöö suunaja valimisel kontrolli kindlasti, et turvavöö suunajal oleks märge ECE R16, mis tähendab seda, et turvavöö suunaja vastab vajalikele Euroopa turvanõuete standarditele.

Allikas: Maanteeamet