Tagamaks sünnitajate ja värskete ilmakodanike ohutus, testib Lääne-Tallinna keskhaigla COVID-19 suhtes kõiki Pelgulinna sünnitusmajja saabujaid.

Lääne-Tallinna keskhaigla naistekliiniku juhataja dr Piret Veeruse sõnul eraldatakse COVID-19 diagnoosiga sünnitaja teistest ning nakatunud patsiendiga tegelev personal teisi patsiente ei teeninda. „Sellega oleme välistanud kontaktivõimaluse teiste sünnitusmajas viibijatega," ütles dr Veerus.

Sünnitusabi andmisel lähtub haigla iga sünnitaja vajadustest

„Iga sünnitus on erinev ja iga sünnitaja vajab individuaalset lähenemist. Tagame kõrgekvaliteetse sünnitusabi, olenemata ema diagnoosist, järgides samal ajal kõiki ohutusnõudeid," selgitas dr Veerus.
Sünnitusmaja paneb südamele, et viiruse leviku tõkestamine on meie kõigi kätes. Lapseootel peredel on eriti oluline viibida eneseisolatsioonis ja vältida kõiki kontakte, mis pole hädavajalikud.

Seoses riigis välja kuulutatud eriolukorraga kehtib kõigis sotsiaalhoolekandeasutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld, esialgu 1. maini 2020, kui valitsus ei otsusta teisiti.

Kas koroonaoht on tõesti nii suur, et peab beebi pärast sündimist emast eemaldama, selle kohta loe SIIT!

Isad saavad sünnitajale toeks olla videokõne kaudu, sellest loe SIIT!

Lisainfot leiab terviseameti temaatiliselt kodulehelt terviseamet.ee/uuskoroonaviirus ja Terviseameti Facebookist. Eriolukorda puudutavatele küsimustele leiab vastused valitsuse kodulehelt valitsus.ee/et/eriolukord#KKK.