Tähtis on selle meetodi puhul ka vahekorra moodus ise: kui naine naudib seksi ja saab orgasmi, siis on oht, et munarakk vabaneb varem. Nii et põhimõtteliselt on tütre saamiseks tarvis igavat seksi naise vaatest, sest enam et tema orgasm võib kiirendada ka spermatosoidide jõudmist munarakuni.

1960ndatel välja töötatud meetodile pani aluse Dr Shettles ning selle kohaselt ongi oluline nii vahekorra aeg kui moodus, et aidata kaasa soovitud sugukromosoomi kandva spermatosoidi kohtumisele munarakuga.

Y-kromosoomid on kiiremad ujujad, kui X-kromosoomi kandvad, ent nende viljakusiga on lühem. X-kromosoomi kandvad spermatosoidid on aga suuremad ja peavad organismis viljakana vastu kauem. Kuna nad on aeglasemad, ei pruugi nad ovulatsiooni ajal lihtsalt esimesena kohale jõuda, mis tõttu on tüdrukut eelistades tarvis püüda ajastada vahekord 2-3 päeva enne ovulatsiooni, andmaks X-kromosoomiga spermatosoididele suuremat võimalust.

Regulaarsed vahekorrad võivad ka vähendada Y-kromosoomi kandvate spermatosoidide osakaalu spermas, seega, mida regulaarsemalt seda teha, seda suurema tõenäosusega saab jääda tütre ootele.

Allikas: MadeForMums

Jaga
Kommentaarid