Ära jäta koti pakkimist päris viimasele minutile – kui juba tuhud käivad, ei pruugi olla sellega enam lihtne tegelda. Ja kunagi ju ei tea, kui kiiresti lõpuks sünnitusmajja jõuda on vaja. Mõtle läbi, mida kaasa võtta, et vajalikke asju poleks liiga vähe ja ebavajalikke üleliia.

Otsi asjade jaoks mahukas kott, kust saad vajaliku kiiresti ja lihtsalt üles leida. Eraldi kaante vahele torka rasedaraamatuke, sünnitusplaan ja isikut tõendav dokument.

Emale:

- Sünnitajal ei soovitata süüa raskesti seeditavaid toite ega üldse ülearu palju. Kui peaks olema vaja teha erakorraline keisrilõige, on parem, kui magu ei ole täis. Ent vaevalt sul suurt isu ongi. Midagi kosutavat energia saamiseks võiks siiski kaasas olla, nt jogurt, müslibatoonid, rosinad, puuviljad. Need hoiavad veresuhkru tasakaalus ja annavad jõudu. Kuid ära unusta ka tugiisikule kaasa haarata midagi, mis talle maitseb!

- Paki kotti mugavad dressid, retuusid ja koduseid pluuse/tuunikaid, mida on lihtne selga tõmmata, sokid. Saad küll sünnitusmajas öösärgi, hommikumantli ja rätiku, kuid mõnusam on ehk kasutada enda asju. Kui sa pärast sünnitust haiglasse külalisi soovid, on sul oma riietes kindlasti parem tunne kui haiglasärgis.

- Kergelt jalga käivad vahetusjalanõud.

- Ühekordsed haiglapüksid on väga mugav ja hügieeniline alternatiiv aluspesule sünnitusjärgseks ajaks.

- Sünnitusjärgne bandaaž aitab pärast sünnitust valude ja kergemate traumade puhul.

- Imetamisrinnahoidja või sobiv spordirinnahoidja.

- Suuremad hügieenisidemed.

- Šampoon, dušigeel, hambahari ja -pasta.

- Hügieeniline huulepulk ja kreem. Haiglas on kuiv õhk.

- Kreem valutavatele või lõhenevatele nibudele.

- Fotokaamera ja laadija soovi korral.

- Telefon ja laadija.

- Sülearvuti ja laadija.

- Meelelahutust (raamat, ajakiri, ristsõnad) – kui lähed näiteks sünnituse esilekutsumisele, mis võtab rohkem aega.

Beebile:

- Mõned mähkmed. Neid antakse küll ka haiglast, kuid mõnikord läheb vaja rohkem.

- Niisked beebisalvrätikud juhuks, kui ema ei jaksa raske sünnituse (keisrilõige) järel last pesta.

- Turvahäll.

- Beebiriided saab haigla poolt kohapeal kasutamiseks. Ilmselt aga tahad oma lapse kohe tema enda riietesse panna. Võta kaasa paar lühikeste või pikkade käistega bodi (olenevalt aastaajast). Eelista hõlmikbodisid, need on eriti mugavad vastsündinule, sest neid ei tule üle pea tõmmata. Paar paari dressi- või sipupükse, toamüts, paar sokke ja toakindad. Kombinesoon, tuukrimüts.

- Beebi naba ja silmade puhastamiseks saad vahendid haigla poolt, kodus läheb kohe enda omi vaja.