Seoses Eestis kehtestatud eriolukorraga, mis puudutab koroonaviiruse pandeemilist levikut, on meie naistekliinikus kehtestatud ajutised reeglid:

SÜNNITUS ·

Sünnitaja ja tugiisik (näiteks tulevane isa) lubatakse sünnituse juurde, kui ta on terve ja pole viibinud COVID-19 riskipiirkonnas.· Sünnitaja ja tugiisik saabuvad koos ning sisenevad erakorralise meditsiini osakonna (EMO) kaudu läbides mobiilse triaaži.·

Sünnitusosakonda tugiisikuna sisenemise järgselt ei tohi osakonnast väljuda (suitsetama, auto juurde, tööle, poodi jne). Tugiisik viibib kogu sünnituse aja sünnitaja juures.·

Sünnitusjärgsetesse perepalatitesse lubame tugiisikuid juhul, kui nad viibivad ainult perepalatis, ei käi tööl, poes, suitsetamas jne.

Tavapalatitesse tugiisikuid ei lubata.· Sünnitusosakonda lillekullereid ei lubata.· Patsientide kojuminekul ootab vastu tulnud isik patsienti 1. korrusel naistenõuandlas. Sünnitusjärgne osakond saadab sünnitanu personali abiga 1. korrusele.

Vaata jooksvat infot SIIT!

Pelgulinna sünnitusmaja info 16.03 seisuga:


Piirangud naistekliinikus (Pelgulinna sünnitusmajas) seoses riigis kehtestatud eriolukorraga

14.03.2020. Uuendatud 16.03.2020 kell 08:10!

Head naistekliiniku patsiendid ja külastajad! Seoses Eestis kehtestatud eriolukorraga, mis puudutab koroonaviiruse pandeemilist levikut, on meie naistekliinikus võetud kasutusele mitmed piirangud. Palume Teie enda, Teie lähedaste ning meie töötajate tervise huvides neisse piirangutesse väga tõsiselt suhtuda ja neist kinni pidada.

Info sünnitajate kohta:

  • Juhul kui oled haigestunud koroonaviirushaigusesse (COVID-19) ja vajad sünnitusabi, teavita enne saabumist vastuvõtutuba telefonil 5342 4724. Nii saavad sealsed töötajad end sinu saabumiseks maksimaalselt valmis panna.
  • Alates 15.03.2020 ei ole lubatud isadel ja tugiisikutel viibida sünnituse juures, samuti ei ole isadel ja tugiisikutel lubatud viibida sünnitusmajas sünnitusjärgselt.
  • Sünnitusmajas viibijaid ei ole lubatud külastada ning neile ei ole lubatud tuua pakke.

Günekoloogilise probleemiga erakorraliselt pöördumisel:

  • Palun pöördu Pelgulinna sünnitusmaja erakorralisse vastuvõttu ainult äärmisel vajadusel.
  • Juhul kui oled haigestunud koroonaviirushaigusesse (COVID-19) ja vajad erakorralist günekoloogilist abi, teavita enne saabumist vastuvõtutuba telefonil 5342 4724. Nii saavad sealsed töötajad end sinu saabumiseks maksimaalselt valmis panna.

Info plaaniliste vastuvõttude kohta raseduskeskuses, naistenõuandlas, viljatusravikeskuses ja noorte nõustamiskeskuses:

  • Alates 16.03.2020 on kõik plaanilised vastuvõtud peatatud. Patsientidega, kel on juba kindlaks määratud vastuvõtuaeg, võtab haigla telefonitsi personaalselt ühendust.

Info plaaniliste operatsioonide kohta günekoloogiaosakonnas ja päevastatsionaaris:

  • Alates 16.03.2020 on kõik plaanilised operatsioonid peatatud. Kuni olukorra lahenemiseni teenindatakse ainult erakorralise günekoloogilise abi vajajaid. Patsientidega, kel on juba kindlaks määratud operatsiooniaeg, võtab haigla telefonitsi personaalselt ühendust.

Info perekeskuse ja perekooli loengute kohta:

  • Perekooli loengud ja perekeskuse tunnid ei toimu vähemalt kuni 04.05.2020.

NB! Palun jälgi infot Pelgulinna sünnitusmaja kodulehel www.synnitusmaja.ee ning Facebooki-lehel. Info võib pidevalt muutuda.

Keskhaigla sünnitusmaja info 14.03 seisuga:


Kui oled rase ja tekib koroonaviirus-infektsiooni kahtlus (oled käinud riskipiirkonnas ning esinevad respiratoorsed nähud), samas raseduspatoloogiat ei kahtlusta, siis jää koju ja ära tule nõuandlasse. Kutsu kiirabi koroonaviiruse proovi võtmiseks!

Viirus- ja külmetushaigustesse haigestunud patsiendid meie emadusnõuandla vastuvõtule ei tohi tulla! Vajadusel võtta ühendust oma ämmaemandaga.

Juhul, kui oled koroona viirusesse haigestunud ja vajad sünnitusabi, teavita enne saabumist vastuvõtu numbril 53080874. Transpordiks haiglasse võiks kasutada kiirabi (kindlasti mitte taksot!). Kiirabile helistades teavita koroonaviiruse kahtlusest!

Haigla hoovi, vastuvõtu juurde jõudes, võta uuesti ühendust vastuvõtu ämmaemandaga ja jää vastuvõtu ämmaemandat autosse ootama.

Viiruste perioodi kestel palume tulla ämmaemanda vastuvõtule ja ultraheli uuringutele ilma kaaslase ja lasteta.

Seoses Covid-19 viiruse laialdase levikuga ei lubata ajutiselt peresünnitusi kuni olukorra lahenemiseni. Palume sünnitama tulles kohe kaasa võtta ka lapse koju viimiseks vajalikud riided.

Teatame, et ajutiselt on peatatud perepalatitesse isade majutamine. Perepalatid jätkavad esialgu tööd ema-lapse palatitena, mille eest patsient tasub vastavalt kehtivale hinnakirjale.

Hetkel perepalatites olevad isad võivad jääda haiglasse tingimusel, et viibitakse haigla ruumides. Haiglast väljudes enam tagasi sisse majja ei lubata.

Jälgi infot SIIT!


Viljandi Haigla 15.03 seisuga:

Sünnitajate sisenemine osakonda toimub jätkuvalt läbi eraldi sissepääsu haigla peahoone A-tiiva otsauksest. Minimeerimaks sünnitusabi ja günekoloogia osakonda sisenevate ja osakonnas viibivate inimeste arvu, palume sünnitajatel võimalusel tulla sünnitama tugiisikuta.

Sünnitaja tugiisik lubatakse sünnituse juurde ainult pärast tervisedeklaratsiooni täitmist ning tingimusel, et tugiisik on sünnitajaga samast leibkonnast.

Tugiisik ei saa väljuda osakonnast (toitlustamine toimub haigla poolt) ja peab haiglas viibimisel olema nõus kandma isikukaitsevahendeid. Osakonnast või haiglast väljumisel ei ole tugiisikul lubatud enam osakonda siseneda.

Lillede ja pakkide vastuvõtmine palatitesse on keelatud. Ambulatoorsel jälgimisel olevate rasedatega võtavad haigla ämmaemandad telefonitsi ühendust ja edasine jälgimine lepitakse kokku. Igal võimalusel eelistame rakendada teenuste osutamiseks kaugteenuse kanaleid.

Vaata infot SIIT!

Pärnu haigla sünnitusosakond 15.03 seisuga:

Pärnu Haigla keelab 15. märtsist ajutiselt peresünnitused!

Seoses Covid-19 viiruse laialdase levikuga ei lubata ajutiselt peresünnitusi kuni olukorra lahenemiseni!

NB! Palume sünnitama tulles kohe kaasa võtta ka lapse koju viimiseks vajalikud riided.

Perepalatid jätkavad esialgu tööd ema-lapse palatitena, mille eest patsient tasub vastavalt kehtivale hinnakirjale.

Oleme olukorras, milles maailm ei ole kunagi varem olnud. Meist igaüks peab praeguses olukorras tegema ohverdusi. Kõige olulisem meede on minimeerida inimkontakte - igaühel meist, nii patsiendil kui ka tervishoiutöötajal.

Et haiglas oleks endiselt ohutu sünnitada ja ravil olla, peame viima haiglat külastavate inimeste arvu miinimumini. Peame kaitsma oma meedikuid, sest kontakt haigestunuga või nakkuskahtlase inimesega tähendab karantiini ka tervishoiutöötaja jaoks. Mida rohkem on haigla ruumides inimesi, seda suurem on tõenäosus, et keegi neist on nakatunud ja kannab viirust edasi.
Käesolevad piirangud aitavad meil hoida tervishoiutöötajaid tervena ja valmis erakorralist abi andma.

Vaata infot SIIT!

Mitmed haiglad ei ole oma kodulehele täpsustavat infot lisanud, vajadusel võiksid peatselt sünnitama minevad pered telefonitsi uurida, kuidas on praegune kodukord selles sünnitusmajs, kuhu nad minna soovivad.