Eriolukorra kõrghetk on möödas, kuid jätkuvalt on ITK naistekliinikus tarvitusel meetmed, et kaitsta patsiente ja personali nakatumise eest. „Endiselt järgime kliinikus kõiki kriisiaja hügieenimeetmeid ning nii patsiendid kui ka personal kannab kohtumistel kaitsemaske. Iga ambulatoorsele vastuvõtule tulija läbib enne kliinikusse tulemist kontrolltelgi, kus ta täidab tervisedeklaratsiooni ja talle antakse kaitsemask ning mõõdetakse kehatemperatuuri,” loetles Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku emadusnõuandla ämmaemandusjuht Silja Staalfeldt-Rahumägi.

„Kõik rasedad, kes meie majja tulevad, peaksid olema terved ja neil ei tohiks nakatunuga olla kontakte. Sama järgib ka kliiniku personal — nii tegutsedes hoiame kliiniku maksimaalselt viirusevaba. Kui ei tea, mida teha, siis alati võib meiega ühendust võtta telefonil 53977077 tööpäeviti kell 8-16,” lisas Silja Staalfeldt-Rahumägi.

ITK naistekliinik ootab uusi rasedaid esimesele vastuvõtule 6.-9. nädalal, mis on tavaolukorras parim esimese vastuvõtu aeg. Umbes 6.-7. nädalast on rasedus ultraheliga nähtav ning ämmaemand saab anda rasedusele esimese hinnangu ja vastata tulevase ema küsimustele.

Alates 18. maist taastub ITK naistekliinikus I trimestri skriiningu ehk OSCAR-testi tegemine rasedatele, kes on registreerinud end vastuvõtule alates maikuust. OSCAR-test on tavapärane 11.-14. rasedusnädalal tehtav uuring, millega selgitatakse välja loote kromosoomihaiguste ja rasedusekomplikatsioonid riskid.

„Kliinikusse vastuvõtule tulles kohtate vähem rahvast. Pingutame selle nime, et suudaksime kliinikus järgida 2+2 nõuet — selleks soovitame igal külastajal vastuvõtule tulla vaid väikese ajavaruga,” ütles Silja Staalfeldt-Rahumägi ning märkis, et hetkel veel ei saa tulla kliinikusse koos kaaslasega ega lastega.

ITK naistekliiniku vastuvõtule saab registreeruda telefonil 666 1900 või veebikeskkonnas digilugu.ee ning iPatsient.itk.ee kaudu.

Ida-Tallinna Keskhaigla Naistekliiniku nõuandeliinid ja infotelefonid kriisiajal:

  • Ämmaemanda nõuandeliini numbrile 53977077 saavad mure korral helistada ITK-s rasedusega arvel olevad naised. Helistada saab E-R kell 8.00-16.00.
  • Viljatusravikeskuse infotelefoni number on 59198395. Helistada saab tööpäeviti 8.00-15.00. Telefoni teel jagame infot viljatusravi puudutavates küsimustes k.a planeeritud viljatusravi järjekorra edasilükkumise korral ja edaspidiste tegutsemisjuhiste saamiseks.

Video

Küsimustele vastab ITK naistekliiniku emadusnõuandla ämmaemandusjuht Silja Staalfeldt-Rahumägi:

Jaga
Kommentaarid