Kukeaastal sündinud inimesed on väga otsekohesed ega pelga kunagi oma arvamust avaldada. Kuked paistavad silma oma jaburana näivate unistuste ja teostamatutena paistvate plaanidena, kuid neil on hämmastav võime oma ideed kuidagimoodi ellu viia, vahendab ParentMap. Ekstsentriline kukeke läheb läbi tulest, veest ja vasktorudest, et oma tahtmist saada, ta ei karda midagi ega kaldu kõrvale, kui siht on silme ees. Lapsevanemana tuleb sul kukke kasvatades üle elada lugematuid hetki, kus sa hoiad kahe käega peast kinni ning suled silmad, sest oled lapse läbikukkumises täiesti veendunud, aga pane tähele - ta üllatab sind! Paljud grandioossed plaanid suudab ta ellu viia, kuigi jah, mõningaid üsna valusaid tagasilööke tuleb siiski ette.

Kuked ei näe oma vigu ega tunnista iial, et nad võivad milleski eksinud olla. Nad usuvad endasse täielikult, neile meeldib ennast imetleda ja seetõttu võib nendega koos elamine üpis keeruline olla. Keegi ei tohi saada rohkem tähelepanu kui kukk, tema peab alati olema perekonnas number 1. Samas on nad erakordselt andekad ja säravad ja need omadused viivad kukekesed tihtipeale meelelahutusärisse, suurtele lavadele.

Anded

Kuked on väsimatud töörabajad, andes endast igal pool 110%. Nad on väga ambitsioonikad ning ei lase oma plaanide teostamisel end millestki ega kellestki segada. Ärivaist on neil samuti väga hea, nad suudavad käivitada ja üles ehitada edukaid firmasid ega pea raha pärast kunagi muretsema.

Sõprus ja suhted

Kukk saab kõige paremini läbi madude ja pühvlitega. Draakoniga hakkab kukk tähelepanu pärast võistlema. Rottidega läheb kukk karvupidi kokku, sest nad ei suuda milleski samale arvamusele jõuda. Rahu armastav jänes murdub, annab alla ja põgeneb kuke juurest, sest ei suuda kuke eneseimetluse ja vaidlushimuga sammu pidada.

Õppimine

Kukk, nagu ennegi öeldud, tööd ei pelga. Tulikuke aastal sündinud laps õpib kiiresti ja näeb koolis vaeva, tema jaoks ei ole õppimine ja õppetöö mingi probleem, pigem hoopis nauding. Kuke vanemad ei pea pikki tunde veetma lapsega koos õppides või teda õppima sundides, lapsel on selleks ajaks, kui vanemad koju jõuavad, ammu kõik tehtud.

Mida kuke kasvatamisel tähele panna?

Kukk ei tunnista iial oma vigu! Kukk naudib tähelepanu keskpunktis olemist, aga veel rohkem naudib ta teadmist, et on kõige targem. Ka siis, kui ta tegelikult pole. Kukk vaidleb musta valgeks, aga oma vigu ta ei tunnista. Sinu töö lapsevanemana on aidata tal mõista, et eksimine on inimlik ja eksimuse tunnistamine pole mitte nõrkuse välja näitamine, vaid loomulik ja vajalik oskus.

Alati esimene ja kõike uhkem: Kukkedel puudub sündsustunne. Nad ei mõista, millal oma eputamise ja edvistamisega liiale lähevad ning samuti on neil kombeks teistele pahasti nähvata ja halvasti öelda. Nad ei mõtle seda nii, vaid nad lihtsalt ei taju, et nende öeldud sõnad võivad haiget teha.

Allikas: ParentMap