Kofeiin. Tarbige mõõdukalt. See on erguti, mis paneb südame kiiremini tööle ja teeb sedasama teie sündimata lapsega. (Peksleva südamega laps? Ei, aitäh!) Üks kohv ei lähe veel rasedusseadustega vastuollu, aga ärge liiale minge. Kui teie kuulute nende õnnelike emade hulka, keda ei vaeva iiveldus ega tugevad lõhnad, siis hoiduge siiski sellest kolmandast hommikusest kangest piimakohvist.

Pastöriseerimata pehmed juustud ja toorpiimast valmistatud juustud. Brie, Camembert, Stilton, kitsejuust ja Parmesan (petlik, kuna see on kõva juust, aga sellegipoolest pastöriseerimata) soodustavad bakterite kasvu, mis võivad platsenta kaudu lapseni jõuda.

Toored munad ja värske majonees. Nende puhul on kõige suurem oht salmonelloos (see võib põhjustada tõsist oksendamist ja kõhulahtisust), seetõttu vaadake lihtsalt, et kõik munad oleksid hästi keedetud, ja kontrollige salatikastmete, kastmete ja pudingite koostisaineid. Kui te väljas einestate, tuleb kasuks, kui küsite kelnerilt koostisainete kohta.

Koorikloomad. Koorikloomad põhjustavad sageli toidumürgitusi, mida oleks hea üheksa kuud vältida. Soovitav on mitte väga palju süüa ka tuunikala, mõõkkala ja marliini, sest need sisaldavad elavhõbedat. Vältige ka sushit.

Head soovitused on võetud raamatust "Suurepärase ema käsiraamat" (Eesti Ajalehed 2010)
Allikas: Alkeemia.ee