Rauast ja lukustatavaid voorusevöösid, mida peetakse sageli keskaegseteks piinariistadeks, ei kasutatud tegelikult enne 1800. aastaid. Moeajakirjades propageeriti neid vägistamisvastase vahendina. Tööstusrevolutsiooniaegsel Inglismaal ja Prantsusmaal suundusid paljud kodused naised tööturule ning võtsid kaasa äärmiselt ebamugavad ja suured aluspüksid, et end seksuaalsete rünnakute eest kaitsta. Mõnikord soovisid aga hoopis mehed, et nende kaaslannad sääraseid pükse kannaksid – seda petmise ja eneserahuldamise ärahoidmiseks.

Elavhõbe ja teised metallid

Metalli kehapinnale kandmine võib olla söövitava toimega, kuid selle joomine on mitmeid kordi ohtlikum. Tuhandeid aastaid tagasi kasutasid mõned Hiina naised vedelat pliid ja elavhõbedat kontratseptiivina. Sellel meetodil olid kohutavad tagajärjed – steriilsus, neerupuudulikkus, ajukahjustus, kurtus.

Hüppamine ja vesi

II sajandil tegutsenud Kreeka naistearst Soranus pani korralikult mööda. Ta soovitas naistel pärast seksimist seitse korda tahapoole hüpata ja juua vett, mida sepad metalli jahutamiseks kasutasid. Tundub, et ta polnud Hiinas aset leidnud metallimürgistustest midagi õppinud. I maailmasõja ajal kordus kõik taas – mõned naised olid valmis pliitehastes töötama, lootuses, et see töö nad steriilseks muudab.

Sissemähkimine

Kondoomi mainitakse esmakordselt juba 3000 aastat enne Kristust, kui Kreeta kuningas Minos (Homerose ja Iliase aegadest) kasutas oma suguti katmiseks kitsepõit, et naist oma seemnevedelikus sisalduvatest „siugjatest ja skorpionidest” säästa. Öäk! Aegade jooksul on inimesed sel eesmärgil pruukinud veel linu, lambasoolt ja kalapõit.

Imeline Coca-Cola

Kaua aega enne igasuguseid Coca-Cola tänapäevaseid reklaamkampaaniaid kasutasid mõned naised joogipurgi avamist hoopis teistsugusel värskendaval eesmärgil. Nimelt avaldasid Harvardi teadlased 1985. aastal, et Coca-Colal on võime katseklaasides spermatosoide tappa. Kõige efektiivsemaks kõikidest markidest osutus dieet-coca. Enne aga, kui endale spermatosoidide surmamise eesmärgil Coca-Cola kuuspaki muretsed, peaksid teadma, et hilisemad uuringud seda fakti kinnitanud ei ole.

Kriuksuv puhtus

Lüsooli sisaldavad puhastus- ja desinfitseerimisvahendid on kahtlemata tõhusad, kuid mitte tupes. Et hiilida mööda 1873. aastal kehtestatud Comstocki seadusest, mis keelas ebamoraalsed esemed ja asjad ning sünnikontrollist põlualuse teema tekitas, hakati selleks mõeldud tooteid müüma naiste hügieenitoodetena. Suure depressiooni aastatel viidi isegi läbi reklaamkampaania, mille peategelane oli lüsooli sisaldav seep kui parim kontratseptiiv. Kuid – oh üllatust – see tekitas põletikke ja ka põletusi, mõned naised isegi surid.

Maagia

Kui kõik eelnev kaardimajakesena kokku kukub, siis miks mitte panustada maagiale ja mürkidele? Tänapäeval muidugi nali, kuid keskajal kandsid paljud inimesed raseduse ärahoidmiseks muula kõrvavahast, nirgi munadest või musta kassi paremast küljeluust tehtud amulette, et lapse eostamist vältida. Sellised asjad ei saa ju kahju teha, eks!

Sa ei pääse läbi!

Kaua aega enne pessaaride kasutuselevõttu meisterdasid mõned naised sarnaseid esemeid ise erinevatest veidravõitu materjalidest:

  • vanad indialased ja egiptlased kasutasid müstiliseks peetud loomade – krokodillide ja elevantide – sõnnikut. Tänu väljaheite happelisusele võis meetod isegi töötada;
  • aafriklased panid endale peenestatud rohust või kangast tehtud prundid ette;
  • Jaapani prostituudid kasutasid bambuskangast;
  • islamimaade ja Kreeka naised pressisid villa tombuks kokku;
  • slaavlased kasutasid linasest riidest kaltse;
  • juuditarid mässisid merikäsna siidi sisse ja kinnitasid selle külge nööri. See vahend on küllaltki efektiivne ning kasutusel veel tänapäevalgi.

Värske sidrun

Legendaarne Casanova palus sageli oma armukestel sidrunilõike kasutada, sest väga happeline sidrunhape tapab spermatosoidid. Ainuüksi mõte sellest, et naised võisid seda varianti kaaluda, on tõestus Casanova sarmile.

Emadus vs. Emake Loodus

Üks esimesi rasedusvastaseid vahendeid oli Egiptuses papüüruseleht aastast 1550 enne Kristust. Sellest tehti tampoon, mida immutati okaspuu ja datlipalmi tõrva ning meega.

Sõna otseses mõttes punn ees!

Pole veel piisavalt šokeeritud? Kujuta ette puust seadeldist, mis on pandud just sinna. Naised hingasid kergendatult, kui see riist 1930-ndatel aastatel keelati ja piinavahendiks kuulutati.

Allikas: webmd.com