Läbirääkimised Eesti Haigekassa, peaministri ja sotsiaalministriga ei andnud tulemusi ning riik on otsustanud lõpetada erasüsteemis sünnitusabiteenuse pakkumise doteerimise, hoolimata asjaolust, et süsteem toimib, investeeritud on kordi rohkem kui riiklikus sünnitushaiglas, patsiendid on teenusega ülimalt rahul ja on korduvalt pöördunud Haigekassa poole sooviga, et riik toetaks nende eelistust sünnitada erakliinikus. 2015. aastal jätkas Elite erakliiniku sünnitusosakond tegevust ilma riikliku toeta. See tõi patsientide jaoks kaasa hinnatõusu, mille tulemusena vähenes sünnituste arv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 40% võrra. See kõik viis selleni, et kliiniku juhil ja omanikul dr Andrei Sõritsal ei jäänud üle muud kui kurbusega töötajatele teatada: "Mul on siiralt kahju, et süsteem, mille me oleme kõik koos ehitanud, tuleb nüüd lõhkuda...".

Elite Kliinik tänab kogu sünnitusosakonna personali tipptasemel ja südamega tehtud töö eest. Kõikidel Elite sünnitusabiarstidel on tööstaaži üle 25 aasta ja kõikidel ämmaemandatel üle 15 aasta. Elite oli ainus Eesti sünnitusmaja, kus igal sünnitajal oli isiklik sünnitusabiarst, ämmaemand ja lastearst. Samuti ainus haigla, kus patsiente toitlustasid linna parimad restoranid.

Elite meeskond tänab kõiki sünnitajaid ja nende peresid usalduse eest. Elite erakliinik vabandab südamest kõikide nende naiste ees, kes planeerisid oma lapsed sünnitada just Elites.

Rekordaastal oli sünnitajaid 150.

Statistika kohaselt oli Elite keskmine sünnitaja kõrgharidusega eestlanna vanuses üle 30 aastat. Elite poole pöördusid eelkõige naised, kelle jaoks oli sünnituse juures eriti oluline suurem privaatsus, mugavus ja personaalne lähenemine. Väliseestlasest professor ja Eesti suurim eraannetaja Aino Järvesoo tutvus 2002. aastal peatselt avatava sünnitusosakonnaga ning käis välja idee, et sünnitus võiks olla midagi abiellumisega sarnast - pidulik ja meeldejääv. Just see oli ka Elite sünnitusosakonna põhimõte.

Dr. Andrei Sõritsa märgib, et perefirmana töötavas Elite Kliinikus on sündinud ka tema lapselapsed ja erilist rõõmu tegi talle see, et paljud naised otsustasid sünnitada ka oma teised ja kolmandad lapsed Elites. Ta lisab: "See oli kvaliteedimärk. Kõige kurvem on koondada inimesed, kellega olen töötanud koos nende 13 aasta jooksul. Me soovime, et nendel läheks hästi."

Kliiniku lapsehoolduspuhkusel olev arendusjuht Kristina Sõritsa lisab: "Minu kui Elite töötaja jaoks on see otsus muidugi äärmiselt kurb, kuna kogu meie meeskond on andnud kõik need aastad endast maksimumi, et pakkuda Eesti naistele parimat võimalikku sellisel keerulisel teekonnal, nagu seda on sünnitus. Minu kui naise ja ema jaoks on see samm aga veelgi kurvem, kuna ma tean omast kogemusest, kui oluline on lisaks kvaliteetsele meditsiiniteenusele ka toetav ja soe keskkond enne ja pärast sünnitust ning ka sünnituse ajal."

Esimene laps sündis Elite erakliiniku sünnitusosakonnas 28.08.2002. Sünnitajaks oli 23-aastane üliõpilane, kes sünnitas loomulikul teel. Sünnituse võttis vastu toonane sünnitusosakonna juhataja dr. Lea-Mai Mitt.