Ravimite hulka, mis võivad põhjustada loote väärarenguid, kuuluvad paljud hormoonpreparaadid, rida antibiootikume, osad antidepressandid ja rahustid. Selliseid ravimeid pole võimalik käsimüügist osta. Enamik käsimüügis olevaid ravimeid on raseduse ajal ohutud, kuid naistearst rõhutab, et alati tuleb enne ravimi kasutamist küsida nõu arsti või apteekri käest.

Valuvaigistitest on esimeseks valikuks kindlasti paratsetamool, mida võib korraga võtta 1-2 tabletti (500-1000mg). Ibuprofeni kasutamist peab raseduse ajal vältima! Kui paratsetamoolist pole abi, tuleb pöörduda oma arsti poole, kes saab määrata juba sobiva valuvaigisti retseptiravimite hulgast.

Külmetushaiguste korral tuleb käsimüügi ravimitest eelistada looduslikke preparaate. Nende toodete (ninatilgad, kurgupastillid jne) valik apteekides on väga lai ja apteeker oskab soovitada just last ootavale naisele sobivaimaid variante. Palaviku korral võib Coldrexi asemel kasutada paratsetamooli.

Silmatilkade kasutamine raseduse ajal on ohutu. Käsimüügis on saadaval niisutavad ja põletikuvastased silmatilgad. Vajadusel määrab arst retseptiravimi.

Allergia korral võib rase kasutada Claritini (1 tablett päevas), mida on võimalik osta ilma retseptita.