Oluline muudatus on ka see, et eriolukorra raskemal perioodil katkenud I trimestri skriiningu ehk OSCAR-testi tegemine taastub. Uuesti hakatakse OSCAR-teste tegema alates 18. maist rasedatele, kes end maikuus arvele võtavad. Testiga selgitatakse välja loote kromosomaalsed haigused ja võimalikud rasedusekomplikatsioonid, viiruse tõttu oli see ajutiselt asendatud Niptify testiga. Edaspidi tehakse Niptify testi neile rasedatele, kellel OSCAR-test näitab kõrgenenud riske kromosoomhaigustele.

Ambulatoorses eriarstiabis toimub osa vastuvõtte endiselt telefoni teel. Seetõttu on polikliinikus tavapärasest vähem rahvast, patsientide vastuvõttude vahel on pausid ning ruume desinfitseeritakse.

Kõigile Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliinikusse statsionaarsele ravile tulijaile ja sünnitajatele tehakse COVID-19 test ja antakse kaitsemask.

"Sünnitusmajas ei ole hetkekski töö katkenud. Erakorraline vastuvõtt ja sünnitusabi rasedatele 24/7 on töötanud eriolukorrast hoolimata," üles dr Tamm.

Ida-Tallinna Keskhaigla Naistekliiniku nõuandeliinid ja infotelefonid kriisiajal:

  • Ämmaemanda nõuandeliini numbrile 53977077 saavad mure korral helistada ITK-s rasedusega arvel olevad naised. Helistada saab E-R kell 8.00-16.00.


Kuni 8. maini saab telefoni teel pikendada korduvretsepte ja küsida nõu erinevate günekoloogiliste kaebuste korral. Helistada saab E-R kell 8.00-16.00 tel nr 588 74 256 (nõustamine eesti keeles) ja tel nr 588 48 485 (nõustamine vene keeles).

  • Noortekabineti nõuandeliini telefoni number on 6067525. Helistada saab K ja R kell 9.00-14.00. Meie ämmaemand nõustab telefoni teel kuni 26-aastaseid (k.a) noori. Helistada võib rasestumisvastaste vahendite kasutamise, soovimatu raseduse ja muudes seksuaalsusega seotud pakilistes küsimustes.
  • Viljatusravikeskuse infotelefoni number on 59198395. Helistada saab tööpäeviti 8.00-16.00. Telefoni teel jagame infot viljatusravi puudutavates küsimustes k.a planeeritud viljatusravi järjekorra edasilükkumise korral ja edaspidiste tegutsemisjuhiste saamiseks.
Jaga
Kommentaarid