Rasedus — püha seisund

Naise kiirgus ja teadlikkus määravad ära selle, milline hing saab võimaluse uuesti siia maailma sündida, kirjutab joogaõpetaja Liina Ravneet Elvik raamatus „Kundalini jooga”. Liina sõnul valib hing endale sellised vanemad, sünnikoha ja -aja, mis toetavad kõige paremini neid õppetunde, mida ta siia õppima tulemas on. Selle, millist hinge naine on valmis vastu võtma, määrab ära tema sära, kiirgus, teadlikkus ja teadvelolek — naise vibratsioonisagedus. Beebiootele jäämist planeerides on seetõttu hea palju mediteerida ja joogat teha. See võimaldab tõsta ema vibratsiooni ja tõmmata ligi ülevamat hinge.

Ema roll enne sündi

Ema mängib lapse arengus enne sündi väga tähtsat rolli. Yogi Bhajan on öelnud, et kõige rohkem saab ema lapse jaoks ära teha siis, kui beebi veel kõhus on. Hing on puhas, aga tema peenkeha kannab eelmiste elude karmat. Naisel on vägi lapse peenkeha täielikult puhastada ja kustutada sealt teatud karmalised mustrid nii, et lapse hing ei pea neid enam uuesti läbi mängima.

Otsus, mida tuleb austada

Joogas öeldakse, et beebi hing tuleb kehasse 120. raseduspäeval (alates eostamishetkest). Kuni selle ajani ei ole inkarneeruv hing veel mõjutatud ega piiratud Maa magnetväljast ja saab kergemini lahkuda. Seepärast võib hing vahel ka ümber otsustada (raseduse katkemine). Mõlemal juhul on see turvaline ja teadlik hingedevaheline kokkulepe ja otsus, mida tuleb austada.

Oota beebiootusuudisega

Joogid soovitavad oodata beebiootusuudise laiemale avalikkusele jagamisega samuti kuni 120. päevani. Kuna lapse hing pole veel tugevalt kehas sees, on ta tundlikum ja vastuvõtlikum ümbritsevatele energiatele. Igasugune mure või kadedus, mida sugulased või sõbrad endalegi aimamata tunda ja välja saata võivad, mõjutab seda puhast hinge.

Hinge kehasse sisenemise pidu

120. päeval peavad kundalini joogid hinge kehasse sisenemise pidu. See on toetus ja austus beebit ootavatele vanematele ja eriti just emale. Et anda talle jõudu, head energiat ja näidata, et kogukond on toetamas ja ootamas uut kodanikku. Traditsiooniliselt tuuakse sel päeval emale lilli ja kingitusi, lauldakse ja mediteeritakse koos.

Liina Ravneet Elvik korraldab beebiootaja joogatunde Õnnelaboratooriumis. Samal teemal võid lugeda ka raamatust “Kundalini jooga võlumaailm”.

Liina on õppinud rahvusvahelises Karam Kriya kundalini jooga õpetajate koolis ning täiendanud end teadliku raseduse joogaõpetaja ja jooga-doula koolitusel Soomes, laste mängulise jooga koolitusel, sõltuvuskäitumiste tervendamise koolitusel joogatehnoloogiate abil ja Shakti tantsu ehk tantsujooga õpetajakoolitusel.
Jaga
Kommentaarid