Kui tunned, et sinu kaaslane on väga kontrolliv, võib see tähendada, et vanemaks saades, kus palju on teie kontrolli alt väljas, ta liiga hästi toime ei pruugi tulla. Kui ta ülemäära kontrollib täna juba teie elu, on kahtlustav kõige suhtes ja tahab, et kõik vaid tema moodi käiks, võib see lapsele halvasti mõjuda.

2. Ta on väga tähelepanelik

Lapsed otsivad palju tähelepanu. Alates nutust kuni kukkumise teesklemiseni, püüavad nad iga hinna eest oma vanemate pilke endale saada. Isegi suuremaks saades ootavad nad, et vanemad kannatlikult neid kuulaks. kui su kaaslane on loomult tähelepanelik teiste inimeste ja nende vajaduste suhtes, on see hea viide ka tema käitumisele vanemana.

3. Ta on valmis õppima

Paljud arvavad, et nad teavad kõike. Kuidas su kallim reageerib, kui püüad talle selgitada uue pesumasina kasutamist? Kas mühkab ja-jah või kuulab ja on valmis õppima, vajadusel ka lisa küsima või ise uurima? Nimelt pole ähtis, kui tark on ta omas valdkonnas, vaid see, et vanemlus nõuab pidevat õppimist ja arenemist ning kui ta pole seda lihtsamate asjadegagi valmis tegema, saab vanemaks olemine olema talle pigem raske.

4. Ta on alati soovinud lapsi saada

Mõned inimesed pööravad jutu kiirelt mujale, kui jutt abielu või laste peale läheb. See tundub neile liiga suur koorem ja vastutus, milleks nad nii reageerifdes ilsmelt valmis ei ole. Kui su partner aga laste saamise meeleldi teemaks võtab, näiteks isegi enne sind, siis pole sul muretsemiseks põhjust.

5. Ta ei ärritu kergesti

Mõned inimesed on lühikese süõütenööriga ja ärrituvad kergesti. Kuigi see võib ka ajas muutuda ellu stabiilsuse tekkega, on kindlasti veel parema lapsevanema tunnuseks tasakaalukas ja rahumeelne inimene.Lapsevanema elu on niigi sageli nööri mööda kõndimine murdumise äärel loetlematul hulgal põhjuste tõttu, seega on heaa, kui su kõrval on sellistel hetkedel rahulik inimene, kellega koos olukordi rahustada, mitte teine "laps", kelle ärevuse ja vihastamisepärast veel keerulistel hetkedel ka muretsema pead.

6. Ta on armastav inimene

Kellele ei meeldiks sõbralik, lahke, abivalmis ja armastav inimene, kes naeratab ja kelle klaas on pigem täis kui tühi? Lapse kasvamise ajal on selline inimene tema kõrval väga oluline.

7. Ta on vastutav oma tegude eest

Vastutus on üks olulisemaid omadusi, mida kaasat hinnates jälgida. Inimesed ei mõista sageli oma tegude mõju kellegi psüühikale, kuid laosed on kiired õppijad ja enam kui suusõnalisele juhendamise järgi, kipuvad nad õppima inimeste tegudes. Kui su kallima on võimeline vastutama oma sõnade ja tegude eest, eriti ka võõraste juuresolekul, tähendab see, et temas on head vanemamaterjali.

8. Tal on oskus kohaneda

Su kallim võib harjunud olla kogu tähelepanuga, mida talle jagad, ent on ta valmis seda ka jagama? Kui beebi perre saabub, siis kas ta on valmis ohverdama osa tähelepanust ja kohanema uue olukorraga? Kui jah, siis on sul hea kallim!

Mida enamates punktides oma kallima ära tundsid, seda tõenäolisemalt on su kõrval juba inimene, kellega pere planeerima hakata tasub.

Allikas: Momjunction.com

Jaga
Kommentaarid