Teistsugune sünnitus

Minu kindel soov oli sünnitada Pelgulinna sünnitusmajas. Sünnitusmajja jõudes võtsid meid vastu näomaskides arstid ning pidime täitma ankeedi. Vaene mees jäi minust segaste tunnete ja abituna sünnitusmaja ukse taha. Ka mina olin segaduses, sest ei teadnud, kuidas asjad edasi kulgevad. Me ei jõudnud uuendada oma sünnitusplaani, milles oli üpris suur roll tugiisikul/sünnitoetajal. Sellele vaatamata otsustasin seda ämmaemandale näidata ja ta oli sellest väga huvitatud. Sünnitusplaani ülevaatusesse kaasati ka teine arst, kes oli hästi kursis hüpnosünnituse hingamistehnikatega. Minu ümber toimuv oli just see, mida ma tahtsin — hämar ja vaikne tuba, milles keskenduti vaid minu heaolule. Mulle soovitati erinevaid poose ja vanni ning öeldi palju positiivseid ja julgustavaid sõnu. Ma ei täheldanud sünnitusmaja personali poolt ühtki negatiivset emotsiooni või hoiakut.

Muidugi ei kulge alati kõik hästi ja mingil hetkel tuli arstidel sekkuda, et manustada mulle oksütotsiini. Kuid ka sellele eelnes põhjalik selgitus (miks, kui palju jne). Sünnitegevus jätkus ning sünnitasin armsa ja terve poja hindega 9 ning jäin ka ise terveks. Tänu hüpnosünnituse koolitusele läksin sünnitama enesekindlalt, sest ma teadsin, mida tuleb teha ja milleks miski on vajalik. Suutsin lõdvestuda ja koguda jõudu igaks järgmiseks tuhuks/pressiks. Väljutusprotsessis vajusin pressidevahelisel perioodil koguni unne. Kuulasin enda keha, sest keha ise ütleb, mida teha. Tänu tublile personalile ja läbitud koolitusele kulges minu sünnitus loomulikult — mulle ja lapsele anti aega, keegi tagant ei kiirustanud. Kõik minu soovid täideti. Super!!! Tulevikus on hea meenutada, et meil on nö kriisiaja laps — eriliselt hoitud.

Enda soovidest tuleb teada anda

Julgustan kõiki sünnitajaid rääkima oma soovidest ja tunnetest ning olema avatud plaanivälisteks sündmusteks. Usaldage arste, sest nad teevad kõik selleks, et üksi sünnitajatel oleks olemas vajalik tugi. Isegi kui ühed plaanid ei täitu, saavad kindlasti teoks mõned teised soovid.

Sünnitusmajas on olemas kõik sünnituseks vajalik (üksnes ema-lapse toas tundsin pisut puudust ühekordsetest salvrätikutest). Ja erinevalt sünnitusmaja kodulehel märgitust oli ema-lapse tuba meie jaoks täiesti tasuta.

Hüpnosünnituse kursus on väga tänuväärne ja vajalik projekt ning meil on hea meel, et eestlastel on võimalik sellest koolitusest osa saada. Eelkõige tahame me tänada Sind, Kiia, et teed seda tänuväärset tööd ja oled olemas kõigi jaoks igas olukorras. Täname kogu senise toetuse eest ning soovime jõudu edaspidiseks. Ei saa jätta mainimata, et hüpnosünnituse koolitusest on kasu ka pärast sünnitust — meie beebi on esimest päeva kodus ning uinus niipea, kui mees luges madala häälega Vikerkaare lõdvestusharjutust.

Olles pühapäeval sünnitusmajade kehtestatud piirangute pärast emotsionaalselt rivist väljas, oleksin vajanud just sellist positiivset kinnitust kellegi kogemuse näol. Seda enam see mind innustas kohe oma lugu jagama ja teisi sünnitajaid julgustama.

Mees on mulle kodus suurepäraseks toeks. Kõik on suurepärane ja oleme terved. Naudime iga minutit koos pisikesega. Meie jaoks on ta ideaalne poja. Oleme õnnelikud vanemad!

Gerly ja Kermo

Mida pead kindlasti teadma, kui hoolitsed vastsündinu eest? Vaata videokoolitust SIIT!

Su beebi ei maga hästi ja nutab? Tee nii ja terve pere saab jälle magada! Vaata videokoolitust SIIT!

Imetamine põhjustab sulle ja beebile palju pisaraid? SIIN on sinu erinevatele probleemidele lahendused!

Jaga
Kommentaarid