Paljudel peredel on lapsele nime panekul perekondlikud traditsioonid ja see on väga armas. Kui lapse nime taga on lugu, võib see teda motiveerida olema nagu tema nimekaim ja jäljendama selle isiku häid omadusi. See võib olla liigutav hetk, kui austate endale kallist inimest tema pärandiga.

Millega arvestada, kui on soov panna lapsele nimi mõne pereliikme järgi, seda saab vaadata SIIT!

Nime tähendus

Alati tasub enne laspele nime panemist uurida, missugune on nime tähendus erinevates keeltes ja erinevates maades. Missugused nimed tähendavad erinevates keeltes tõlkes "Kingitus", vaata SIIT!

Aga miks mitte panna lapsele ilus nimi, mille tähenduseks on "Kaunis"? Selle kohta, missugused nimed on algselt just sellise tähendusega, saab lugeda SIIT!

Missugune võiks olla lapse nime mõju tema tulevikule?

Kas nimi ja saatus on seotud? Kas teatud kõlaga nimi määrab selle, kuidas lapsel elus edaspidi minema hakkab? Selle kõige kohta tasub lugeda SIIT!

Kas lapse nimi on parasjagu ka populaarne?

Kui praegustele beebidele pannakse nimesid nagu Lenna, Sofia, Henri, ja Robin, siis Eesti kõige levinumate nimede tabelisse on moenimedest jõudnud vaid üksikud. Pigem on seal hoopis sinu ja sinu vanemate nimed. Eesti kõige populaarsemate nimede tabeli leiab SIIT!

Inimestel on ju tegelkult hea maitse — enamik ajaloo moevooludele vastu pidanud inglisekeelsete maade nimedest on kauni kõlaga ja kõikidele tuttavad! Enamusel neist ka eestikeelsed teisendid olemas. Missugused on kõige populaarsemad laste nimed läbi 500 aasta, on kirjas SIIN!

Universaalne nimi

Nimed, mis sobivad nii poistele kui tüdrukutele, on universaalsed, ilusad ja jätavad ruumi üllatusele! Kui valid lapsele juba enne sündi unisex nime, siis ei peagi eelnevalt uurima, kas tulemas on poiss või tüdruk — nimi sobib igatahes! Kui valik liigub nime poole, mis sobib nii poisile kui tüdrukule, tasub kiigata SIIA!

Üks õige Eesti lapse nimi

Aga miks veedata lapse nime valikul metsade ja mägede taha, kui meil on siinsamas Eesti lastele uskumatult suure väe ja kauni kõlaga nimesid pandud. Moodne on vaadata minevikku. Kuidas oleks — kas Ihatõiv, Vihavald või hoopiski Haljas. Johannes Aaviku selts on välja toonud rea nimesid, mida võiks ka tänapäeva lastele panna. Tõeliste kodumaa juurtega ja pika ajalooga nimed on ära toodud SIIN!

Nimega koos saab laps ka nimepäeva!

Kui lapse nimi on valitud, siis tasub ka teada, et mitte üksnes lapse sünnipäeva, vaid ka nimepäeva võib igal aastal uhkelt tähistada. Mis kuus on lapse nimepäv, seda saab vaadata SIIT!