Sünnitusosakonna juhataja dr Jana Klementsov märkis, et kaaslase lubamine sünnitusjärgsesse perepalatisse on perede seas väga oodatud uudis, kuid sünnitusmajas kehtivad endiselt veel mitmed ohutusnõuded.

„Kõigi sünnitajate ja sünnitusmaja personali ohutuse tagamiseks palume tugiisikul püsida sünnitusmajas viibimise ajal peretoas ning vahepeal ei ole tal lubatud haiglast lahkuda. Seetõttu palume sünnitama tulles kohe kõik haiglasse jäämiseks esmavajalik kaasa võtta,” täpsustas dr Klementsov.

Vaatamata sellele, et alates reedest saab kaaslane jääda koos sünnitajaga perepalatisse, kehtib sünnitusmajas jätkuvalt külastuskeeld: sünnitusmajas viibijaid ei ole veel lubatud külastada. Patsientidele mõeldud pakid võetakse vastu E-P kl 14:00-17:00 valvelauas (sissepääs “Külastamine”).

Kõigi sünnitajate ja sünnitusmaja personali ohutuse tagamiseks testitakse kõiki sünnitama tulijaid jätkuvalt COVID-19 suhtes. Tugiisikutele COVID-19 testi ei tehta.

Ka ITK Naistekliinik taasavab perepalatid

Terviseameti soovitusi ja paranenud epidemioloogilist olukorda arvestades leevendab Ida-Tallinna Keskhaigla seniseid piiranguid — alates homsest avab Naistekliinik perepalatid, kuid külastuskeeld jääb erandinda sünnitusmajas endiselt kehtima.

Naistekliinik taasavab perepalatid ning lubab olla isal või muul tugiisikul olla nii sünnituse juures kui ka hiljem perepalatis. Palume peretoas viibivatel tugiisikutel sünnitusmajas viibimise ajal võimalusel haiglast mitte lahkuda.

Perepalateid saavad taotleda vabade palatite olemasolul sünnitajad, kes sünnitavad alates 10.07.2020 kl 00.00. Jätkuvat viirusriski arvestades jääb emade ja vastsündinute kaitseks Naistekliinikul erandina kehtima külastuskeeld. Kõigi sünnitajate ja sünnitusmaja personali ohutuse tagamiseks jätkub sünnitajate testimine COVID-19 suhtes.

Sünnitusjärgsetes perepalatites viibimine on alates 10.07.2020 taas tasuline.

Mida pead kindlasti teadma, kui hoolitsed vastsündinu eest? Vaata videokoolitust SIIT!

Su beebi ei maga hästi ja nutab? Tee nii ja terve pere saab jälle magada! Vaata videokoolitust SIIT!

Imetamine põhjustab sulle ja beebile palju pisaraid? SIIN on sinu erinevatele probleemidele lahendused!