Mänguväljaku paigalduskoha valikul arvestage ohutusalaga (tavaliselt 2–3 m igast küljest). Suvel on hea, kui mänguväljakule langeks puude vari, et vältida laste kuumenemist. Mänguväljaku pinnakate peab olema ohutu, et laps ei saaks mängides ja kukkudes viga. Ohutuse tagamiseks on soovitatav mänguväljak ankrutega maa külge kinnitada.

Mänguväljaku valikul tuleb arvestada laste vanuseid ja nende mänguhuve. Mänguväljak võiks koosneda ronimisalast, liivakastist, liumäest ja kiikedest, sest need on alati laste lemmikud. Põhilisele mänguväljakule võiks juurde lisada tarvikuid, mis moodustaksid ühtse terviku. Enamikul mänguväljakutel on kaasas kiigeiste või pesakiik, mis on vahetatav. Pesakiik on praegusel ajal väga populaarne, sest pesakiige kandevõime on kuni 150 kg. Kui peres on alla 3-aastane väikelaps, siis võiks alustada beebikiigest, suurematele lastele sobivad juba kiigeistmed.

Soodsama hinnaklassiga mänguväljakutel ei ole kaasas liumäge ning see tuleks kindlasti juurde osta. Liumäed on erineva pikkusega (1,18 m kuni 2,9 m) ning liumägi tuleb valida vastavalt mänguväljaku platvormi kõrgusele.

Liivakaste on saadaval eri suuruses. Ideaalne liivakast võiks olla kaanega ning mängukastiga, kuhu saab panna lapse liivakasti mänguasjad. Tihti tekib küsimus, kui palju on vaja liivakasti liiva, selle kohta leiab infot manguvaljakud. eu blogist.

Lastele meeldib ronida ja turnida. Olenevalt mänguväljakust saab selle külge paigaldada näiteks ronimisvõrgu või ronimisköie, nöörredeli, lõuatõmbekangi. Väga populaarsed on erineva suurusega ronimiskivid, millega saab ise ehitada ronimisseina. 

Täpsem info manguvaljakud.eu