1. Legodega mängimine arendab motoorikat

Mida rohkem lapsed legodega mängivad, seda paremaks muutub nende oskus näpistada, haarata ja paigutada väikesi tükke. Vaata järgmine kord ise, kuidas lapse käed käivad, kui ta esimest korda legodega mängib ning siis kümnendal korral.

2. Aitab mõista erinevaid mustreid, värve, kujundeid ja suurusi

Tänu legode mitmekesisusele saab laps selgeks erinevad värvid, kujundid, suurused ja mustrid. Mängige teinekord koos ja ehitage legomaja vaid punastest ja sinistest klotsidest või ainult nelja mummuga klotsidest. Valikuid on nii palju!

3. Julgustab lapsi mõtlema 3D-s

Igal lapsel on see faas, kui talle meeldib joonistada. Legod aitavad aga 3D-s mõelda ning see ka luua. Paberi peal on maja ristkülik või ruut, millel kolmnurk üldjuhul katuseks. Millise maja saab aga legodest mõelda ja ehitada?

4. Julgustab kasutama kujutlusvõimet, et liikumatud legod ellu äratada ja lugusid etendada

Kõik arvutimängud mõtlevad tegelaste elud ja lood meie eest ära. Kui aga käes on hunnik klotse ja mõned mehikesed, on igal lapsel võimalik lasta oma kujutlusvõimel lennata ning mängida just sellise sisuga mängu, nagu talle kõige rohkem meeldib.

5. Õpetab juhistest arusaamist ja nende järgimist (kasutades lego antud õpetusi)

Lapsena vist tundus küll, et öeldi aina: „Tee nii ja tee naa.“ Aga miks? Juhtnööride järgi legode kokku panemine õpetab lapsele, miks just ühtemoodi mingeid asju teha ja teinekord teistmoodi.

Kas ka sul on kodus väike legofänn? Pere ja Kodu loosib oma Facebooki lehel välja laheda komplekti. Osale võistlusel SIIN!

Jaga
Kommentaarid