Noore poisi muudab eriti stiilseks tumedas toonis ülikond. Lase pojal valida vastavalt tema soovile must, hall või tumesinine pintsak ja sobita sinna juurde viisakamad püksid, mida saaks ka igapäevaselt kanda.

Tüdrukutele sobivad ägedad ja mugavad pükskostüümid ja muidugi on endiselt trendikad armsalt plikalikud kleidikesed. Jalanõudena eelista mugavaid baleriinasid või kas või viisakamaid tenniseid.

2. Jäädvusta
„Esimesse klassi minek on kahtlemata erakordne päev kogu perele, mistõttu võiks selle päeva emotsioonid lisaks digipiltidele lasta jäädvustada ka paberfotodel. Hiljem saab välja trükitud pildid paigutada ilusasse fotoalbumisse või pildiraami – nii on neid kena sirvida ja teistele näidata,” soovitas Veerme. Ta lisas, et kes soovib paberfotole põnevamaid trükiväljundeid, saab lasta teha nendest vahva meene (magnetid, kruusid, fotoraamatud, seinapildid, kalendrid, pusled jpm).

3. Algata traditsioon
Tee algust toreda traditsiooniga! Tehke kogu perega igal aastal sama puu või kiige juures foto. Jäädvusta need paberfotodel või kingi lapsele spetsiaalne kiirpildikaamera ja tee pildid sellega. Nii saad tehtud pildid kohe kätte ja seinale riputada.

4. Kingi midagi praktilist
Veerme soovitab kinkida midagi praktilist, millega koolijütsi staatusesse jõudnud põngerjat üllatada. Selleks võib sobida laste aktiivsusmonitor, millega lisaks aktiivsuse jälgimisele saab vaadata ka kella, et õigeks ajaks tundidesse jõuda.

Tore mõte võib olla ka mõne raamatu kinkimine. „Raamat „Jussikese seitse sõpra” on kohe üks esimesi raamatuid, mida peab esimeses klassis lugema. Kuna raamatukogust on seda pea võimatu õigel ajal saada, on hea see lapse raamaturiiulisse soetada.” sõnas Rüüt.

5. Korralda ühistegevus perega
„Ka vanaemadele ja vanaisadele on väga tähtis, kui lapselaps läheb esimesse klassi. Korralda mitme põlvkonnaga ühine kinokülastus, sportlik pärastlõuna bowling’ut mängides või vahva õhtusöök,” soovitas Rüüt. Lase lapsel jutustada oma esimesest koolipäevast ja tegevustest, milles ta osaleda sai.

Kõik vajaliku esimesse klassi minejale leiad Rocca al Mare ja Kristiine keskuse koolikampaania Nutikalt Kooli pakkumiste valikust.

Jaga
Kommentaarid