Risto: Ta oli tõesti mõlemal päeval algusest lõpuni kaasas – kuulas põhimõtteliselt kogu repertuaari ära. Otsustasime Tiinaga kohe algul, et püüame Ellyt võimalikult palju oma tegemistesse kaasata. Vankris muutus ta vahepeal rahutuks, kuid väljas uudistas huviga inimesi ja ümbrust. Laulupidu on meile Tiinaga väga tähtis, sest kohtusime viis aastat tagasi just laulupeol. Juhatasin tol aastal üht teost valikkooridele, kus Tiina lauljana kaasa tegi.

Pärast laulupidu tulime aga Muhu saarele suvekoju. Osalesin siin kahel kontserdil lauljana ja edasi on olnud mõnusalt sundimatu aeg.

Milline on teie argipäev?

Tiina: Elly hakkab kella 7–8 paiku vääksuma, siis on hommikused protseduurid ja söök. Tunnikese on ta üleval, mängib ja jutustab, siis panen ta õue esimesse unne.

Risto: See on suurepärane, et saab lapse värske õhu kätte magama panna. Mõjub hästi mõlemale: natukene eraldab ema-last ja laseb neil rahulikult eksisteerida.

Tiina: Risto küsib alati, kas sa Ellyt kõhuli oled täna pannud. Kui ta ärkab, panengi ta kõhuli või tegelustekile, kus ta tirib oma loomakesi suhu. Umbes sellise intervalliga meie päev käibki – tunni on laps üleval ja kaks magab. Kui Elly on uinunud, algab aeg iseendale ja kodustele toimetustele.

Millal ja kuidas laps ööunne jääb?

Tiina: Alustame magamapanekut kella kaheksa paiku. Õhtune pepupesu on kindlasti kraani all, see annab lapsele märku, et tulekul on pikem uneaeg. Paar korda nädalas teeme ka vanni – meil on tööjaotus, et Risto hoiab Ellyt ja mina pesen. Edasi läheb ta oma voodisse. Algul magas ta meil kaisus, ent siis ei puhanud me ise välja. Ellyl on lemmikmänguasjaks lilleõis varre otsas, see on tal kogu aeg vankris ja voodis. Seda lille ta siis uurib armunud pilgul ja jutustab sellega, kuni ära kukub. Öösel ta ka sööb kaks korda.