"Just viis soojemat kuud maist septembrini annavad umkaudu 50% aasta traumapunktikülastustest. Traumad, mis lastega juhtuvad, on põhimõtteliselt samad terve aasta lõikes, kuid selle vahega, et suvele on iseloomulikud rulluisu-, jalgratta- ja rulasõiduõnnetused, " selgitab dr Andres Lukanenok suviste õnnetuste iseloomu ja toob välja, et batuudiõnnetusi tuleb küll ette kogu aeg, kuid just suvisel ajal eriti palju. "Päevad on pikemad, ilmad soojemad, lapsed aktiivsemad — selle arvelt need traumad tulevadki."

EMO vastuvõtutuppa pöördus pühapäeval, 9. juunil, 90 last. Alge Vare, Tallinna Lastehaigla erakorralise vastuvõtu osakonna pediaater toob välja, et suvele on iseloomulikud nii traumad kui putukahammustused, kuid ka viirushaigused pole taganenud.

Suurematele lastele tuleb suvel taas ja taas üle korrata batuudi kasutamise reeglid, ohutu rattasõidu põhimõtted ja turvalise ujumise reeglid ja siis ka kontrollida, et neid täidetakse. Pisemate laste puhul tuleb vanematel kindlasti arvestada sellega, et lapsed on väga kiired ja ootamatud oma liikumistes ning veekogude ja maanteede ääres tuleb vanemal olla oma lapse suhtes topeltettevaatlik.

"Laste järjekord vastuvõtuosakonnas ei ole praegu lühem kui talvel — probleemid on aga mõnevõrra erinevad. Grippi pole olnud juba teist nädalat, kuid palavikuhaigeid on viimastel päevadel üsna palju. Rannast tulnud lastel esines tihti ka kõhuvalu," tõi doktor esile suve alguse laste peamised tervisprobleemid.