Aegunud seisukoht: Kuni lapse teise eluaastani kasuta ainult floori­vaba hambapastat.

Uus: Juba esimesi hambaid pese hambapastaga, mis sisaldab floori.

Beebidel ja väikelastel on spetsialistid soovitanud vältida floori sisaldava hambapasta kasutamist fluoroosikartuse tõttu. Lastel, kes ei oska veel sülitada ja neelavad hambapasta alla, lähevad hambad laiguliseks. Paraku on kaariese levik väikelastel saanud epideemiliseks ning sellega võitlemisel on floor parim abimees. Hambaarstid soovitavad esimeste lõikunud hammaste pesemisel kasutada vaid riisiterasuurust pastakillukest. Herneterasuurust pastapallikest soovitatakse kasutada lastel, kes suudavad juba sülitada – enamasti tekib see oskus neljandal eluaastal.

Aegunud seisukoht: 37. rasedusnädalal on beebi “valmis” arenenud ning võib sündida.

Uus: Beebi peaks olema ema kõhus kuni 39. rasedusnädalani ja teda ei tohiks ilmale aidata ilma tungiva meditsiinilise vajaduseta.

Ega beebid ei sünnigi tellimise peale, aga kui mingil põhjusel on selliseks valikuks võimalus, peaks sünnitusega ootama nii kaua kui võimalik. Hinnangutes on toimunud muutus, sest isegi 37. või 38. nädalal sündinud beebidel võib esineda enneaegsuse tunnuseid, nagu ebaküpsed kopsud, nõrk imemisvõime, madal veresuhkru tase või naha kollasus.

Allikas: parents.com