Enne kui Tanel isaks sai, tegi ta 11 aastat USAs pingelist müügi­tööd – müüs ukselt uksele haridusliku sisuga raamatuid – ning reisis koos abikaasa Maretiga (35) läbi suure osa Ameerikast ja Euroopast. Peagi pärast Sienna (3) sündi võttis ta aga aastaks aja maha, et perega reisida ja teha oma uuest, isarollist inspireerituna värsketele isadele mõeldud inglis­keelseid podcast’e – veebiraadio­saateid, mida saab kuulata igal ajal igas kohas äpi kaudu. USAs on need ääretult populaarsed, Eestis hoogsalt pead tõstmas. Taneli juhitud Pere ja Kodu veebiraadiosaadet ehk taskuhäälingut paarisuhtest ja intiimsusest pärast laste sündi kuulas näiteks üle 10 000 huvilise.

Pärast Tartusse tagasi kolimist tervitas pere poeg Jenseni (1,5) sündi. Tanel asus tööle müügiosakonna juhina. Mõnda aega üritas ta elada mitme inimese elu: tegi kontoritöö kõrvalt veebisaateid vanemlusest ja alustas rahumeelse vanemluse õpinguid. Tänavu mais aga otsustas: nüüd on kõik! Mees loobus põhitööst, et keskenduda oma naisele ja lastele ning teiste vanemate nõustamisele.

Tegid pärast laste sündi kanna­pöörde karjääris ja nõustad nüüd teisi peresid lapsevanemaks kasvamise teel. Kuidas sa selleni jõudsid?

Isaks saamine oli minu jaoks hästi suur elumuutus. Tehes USAs värsketele isadele podcast’e, puutusin kokku paljude meestega, kes on väga teadlikud lapsevanemad, ja suhtlesin ka isadega, kes igapäevaelus oma muresid jagada ei söanda. Just selliste isade kogukonna loomine enda ümber oli minu kõige suurem mõjutaja. Tunda, et ma pole oma murede ja rõõmudega üksi, oli teraapiline.

Mida suuremaks lapsed saavad, seda enam näen ka, et pelgalt soovist olla hea isa ei piisa. Lastekasvatuseks on vaja strateegiat, nägemust sellest, milliseid lapsi ja mismoodi me kasvatada soovime. Õppida toime tulema emotsioonidega, mis vahel mind ennastki ehmatavad.