(pildil laps Siim ja lapselaps Edvard)

Igal esmaspäeval on advendihommik, kus on õpetaja eest­vedamisel jõulu­teemaline jutt või tegevus. Kirjake päkapikult, kus on head soovid terveks nädalaks koos väikse üllatusega – mäng või raamat rühmale. Juba mitu aastat toimiv süsteem.

Maarja Raud

(pildil Maria ja Oskar)

Lasteaias hakkavad päkapikud käima, aga leppisime kokku, et nad toovad kas lauamängu, jätavad orienteerumiseks vihjeid või kirjakese tagasisidega. Ühesõnaga, midagi söödavat ei tule, küll aga koostegemiseks midagi vahvat.

Tiina Hiir

(pildil Dominic ja Devon)

Mõlema lapse rühmas leppisime kokku, et käivad päkapikud, aga sussi sisse toovad vanemad midagi natuke tervislikumat. Minul ei ole selle vastu midagi ja teistel vanematel vist ka mitte, sest otsus võeti vastu ühiselt läbi arutades. Ma ei leia ka mingit pointi lastele KÕIKE keelata. Mis jõulukuu see on muidu?! Lapsed ootavad jõulusid nii väga ja paratamatult on päkapikud sellega aastakümneid kaasas käinud. Kõigest ei tasu ka paanikat vorpida!

Sigrid Roosimägi

(pildil Tarvo Matthias)

Teist aastat jutti käib ainult advendi­päkapikk ehk siis esmaspäeva hommikul ootab lapsi suurem kingitus, mis rühma jääb. Eelmisel aastal said tüdrukud nukuvankri, -voodi ja -kõhukoti, poisid kaks traktorit ja tööriistad ning kõigi jaoks lauamängud. Minu arvates väga vahva idee. Igapäevast päkapikutamist ma ei poolda.