No küll oli selles numbris naljakaid ja kaasakiskuvaid lugusid palju! Esiteks muidugi hämmastav Mihkel Raua “Seksiharjutusi noorele isale”, mida lugedes ei jõudnud naeru tagasi hoida. Küll ta oskab ühe mehe kohta hästi kirjeldada sünnituseelset ja -järgset perioodi. Au ja kiitus kaastundlikule ja avameelsele mehele!

Samuti oli tore jutt Merle Liivakult, sest kuidas paremini seletada lapsele Coca-Cola kahjulikkust näiteks hammastele kui mitte ­WCpoti puhastamisel – kui ta söövitab mustust, ju siis hambaid ka. Lapsele elavalt midagi ette näidata on ikka palju tõhusam kui hambaarsti poolt kaasa antavast vihikust ette lugeda. Edu, jõudu, jaksu ja meeldivaid koosveedetavaid hetki edaspidi! Huviga ootama jäädes järgmist ajakirjanumbrit

Vivian

Uurimused räägivad muud

Lugesin jaanuarinumbrist Mihkel Raua artiklit “Seksiharjutusi noorele isale”. Kaane peal oli samale loole viidatud lausega “Mehed mõtlevad vaid seksist”. Ma saan aru, et see teema müüb, aga mind jäi häirima, et teie ajakiri selliseid valeuskumusi levitab. Sellisele “faktile” ei ole mingit teaduslikku tõestust. On küll tehtud uuringuid (USAs näiteks), kus küsitakse, kui tihti seksile mõtlete. Neid on tehtud eri viisidel ja tulemused on erinevad, ei hakka praegu pikalt kirjeldama ajapuuduse tõttu, aga fakt on see, et oluliselt vähem, kui Mihkel Raud seda välja pakkus.

Kõige rohkem meeldis mulle DJ Julma pere artikkel. Aitäh!

Marimel

Elus ongi eri etapid

Jaanuarinumbrist meeldis mulle väga avameelne lugu libiidodest ja ootustest oma abikaasale või elukaaslasele seksi suhtes. Tore on lugeda ja teada, et reaalne elu pole selline, nagu filmides sageli näidatakse – justkui ootaks ja kasutaks lapsevanemad iga lastest eemal olemise hetke vaid selleks, et seksida. Reaalsus on minu arvates aga see, et vanemad on sageli nii väsinud, et kukuvad õhtul voodisse ilma seksile mõtlematagi.

Seda enam oli lõbus lugeda Mihkel Raua kolumni meeste mõtlemisest ja seksist. Siinkohal pean tunnistama, et kolme üsna väikese vahega sündinud lapse kõrvalt pole mul sageli isegi hetke seksile mõelda, seksimisest rääkimata. Kui mu mees peaks aga seksile mõtlema nii tihti, nagu Mihkel Raud arvab, siis kardan küll, et nii aseksuaalset naist kui mina ta varsti enam köitvaks ei pea. Eks aeg annab arutust – hetkel tundub meie suhe õnneks toimivat printsiibil “kord kuus on parem kui mitte midagi”. Seda, et ma oma elus seetõttu suurt auku tunneks, ka öelda ei saa. Olen seda meelt, et elus on erinevad etapid, mil toimivad erinevad prioriteedid. Veel kuus aastat tagasi tähtsustasin minagi seksi rohkem kui praegu ning eks millalgi on taas rohkem aega sellele mõelda. Hetkel on aga nii, nagu on. Ja ei kurda.

Marju

Inspireerivad lood

Jaanuarinumbris meeldisid mulle avameelsed naised – nii need, kes rääkisid, kuidas nad väikese lapse kõrvalt otsustasid mehe juurest ära minna, üksinda hakkama saada ja uut elu alustada (ja saavadki ja on rahul!), kui need, kes rääkisid seksist ja libiidost.

Inspireeriv oli lugu emapalga ajal välismaal elanud peredest. Oleks omal ajal rohkem julgust olnud, oleks ise sama teinud – millal siis veel, kui tööl pole vaja käia ja lapsed vajavad vanemate juuresolekut. Päikese käes käruga jalutada on ju palju mõnusam kui lörtsis ja lumes.

Eriti toredad olid aga fotod ja mõtted toimetuserahva suust. Tore on näha vahvate artiklite tagant ka neid loonud inimesi. Et nad on samamoodi lapsevanemad nagu meie, lugejad, ja seisavad samasuguste probleemide ees ja taga nagu need, kellele nad kirjutavad. Libedat sulge teile, Pere ja Kodu toimetus!

Terje

Aitäh kõigile, kes jagasid meiega oma arvamust jaanuarinumbri kohta. Sinu Looduskosmeetika e-poe 30eurose kinkekaardi saab Vivian, leedtuledega helkurikomplekti omanikeks saavad Marimel, Marju ja Terje. Võitjatel palume võtta meiega ühendust!

Nüüd ootame teie mõtteid veebruarinumbri kohta meilile perekodu@kirjastus.ee. Seekord saab üks kirjasaatja endale auhinnaks koguperemängu “Mälumängudoomino. Lisaks loosime välja kolm Pere ja Kodu raamatut Kuidas valmib gluteenivaba pereroog?”, mille autoriteks on Pere ja Kodu peatoimetaja Heidit Kaio ning fotograaf Hele-Mai Alamaa.