PARIM KOOK EMADEPÄEVAKS | Juustu-šokolaadikook
Seekord küsisin oma poegadelt, kes on 12, 13 ja 15, mis on need toidud, mida nad kõige rohkem armastavad. Just tavalistel argipäevadel, pärast kooli! Mul on tekkinud harjumus lõunatoit varahommikul valmis teha. Siis, kui putru keedan ja lapsi kooli saadan, keeran kokku ka lõunaroa.
Kuus mu poegade argilemmikut siia kirja saigi. Ja kuna mai on emadepäevakuu, tundus paslik lisada üks uhke tort. Elagu emad ja vanaemad ka!
Emadepäevatordi valmistamiseks on nüüd küll viimane aeg! Võta aga Pere ja Kodu emadepäevaretsept ette ja peagi võid kinnitada, et see on parim tort, mida oled eales ise teinud.
Juustu-šokolaadikook
Me kodus kooki väga palju ei tee, suhkrut on laste elus niigi küll ja veel. Aga kui vahel teeme, siis ikka korraliku, kus millegagi ei koonerdata. See kook on kreemine ja šokolaadine ja peale paneme südamest marju.
- 50 g võid
- 50 g tumedat šokolaadi
- 200 g digestiivküpsiseid
- 300 g valget šokolaadi
- 400 g toasooja toorjuustu
- 200 g hapukoort
- 2 muna
- 1 tl vanillipastat
- kahe peoga külmutatud marju
Pane või sulama. Kui see on poolenisti sulanud, lisa šokolaad ja lase koos edasi sulada. Purusta küpsised ja sega või-šokolaadiseguga. Suru segu 22–24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja natuke ka äärtele.
Nüüd pane valge šokolaad kuumaveevannile sulama. Vahusta omavahel toorjuust, hapukoor, munad ja vanillipasta. Lisa toorjuustusegule sulašokolaad, keeruta kõik ühtlaseks ja vala vormi. Pudista üks peotäis külmutatud marju koogi peale. Imehästi sobivad hapukamad marjad: mustad sõstrad, kirsid, vaarikad, astelpajumarjad. Soojenda ahi 160 kraadini ja küpseta tund aega.
Selle koogi sees on peidus kaks kooki – üks on ta siis, kui ahjust tuleb, absoluutselt teine siis, kui on maha jahtunud. Külm variant on vist hõrgum, arvan mina. Serveeri lahkelt peale puistatud marjadega. Piduuuu!
Millest Pere ja Kodu mainumbrist veel lugeda saad, vaata SIIT!