Mu vanim laps, praegu 15aastane Saskia oli aga kaheselt skandalist, kes selleks, et tõestada oma nõudmiste kaalu­kust, viskas end poes selili ja pühkis röökides riiulitevahe puhtaks. Mitmeid kordi jätsin kraami täis laotud käru keset poodi, et tassida end vibusse viskav tegelane jõuga autosse ja lahkuda. Vabandust kõigi poetöötajate ees, kes imestavad, kes need nõmedikud on – laovad käru kaupa täis ning kaovad...

Tänuväärt teenus

Neliteist aastat olen igal tööpäeva õhtul korjanud mõne oma kolmest lapsest peale lasteaiast ning käinud läbi poest, et osta perele õhtusöök. Kolm last ja neliteist aastat! Olen selle aja jooksul korduvalt püüdnud alustada projekti “Ostan korraga terve nädala toidu”. Parimal juhul olen saanud soetatud paari päeva varu. Küllap teavad paljudki suuremate perede emad tunnet, kuidas kannad, käed lookas, hunniku kraami koju, aga mõni päev hiljem külmkappi vaadates paistab, nagu poleks kunagi poes käidudki.

Neljateistkümne aasta sekka on mahtunud ka kaks sünnitusjärgset beebiga kodusoleku aega. Nende värvikaks osaks olid talvised poeskäigud, kus lumises parklas sumbates oli ühes käevangus autohällis beebi ning teises poekott, mille sangade küljes rippus vanuselt järgmine väike tegelane, kes kasutas kotti tasakaalu hoidmiseks.

Jah, tean hästi lastega poeskäimise “võlu”. Sestap rõõmustab mind, et kingitusena suurpoodlejatele on järjest paremini arenemas toidukaupade e-poe ja kojuveo teenus. Selle artikli tarvis katsetasin pea kõiki Eesti teenusepakkujaid ja soovitan seda teistelegi – nii saab selgeks, milline teile kõige paremini sobib.

Valikus on Maxima ja Selver, mis toimetavad kaupa kätte Tallinnas ja Harjumaal, pealinnas tegutsev Coop, ise kaubale Sikupilli järele minekut eeldav Prisma ning kõikjale Eestisse toitu tarnida lubav Netimarket.

Muuseas, just juunis teatas Amazon, keda teame raamatute ja CD-plaatide müüjana, et hakkab Londonis pakkuma toidukaupade kohaletoimetamise teenust. Suure tegija turule sisenemine näib ennustavat uue ajastu algust.