Grete: Väga kergelt – tervis oli super. Kuna sain rasedusest teada alles kolmandal kuul, tegi see ootusperioodi natuke lühemaks. Sellist aega meil eriti ei jäänudki, mil beebile tuba ja muid asju valmis seada, sest lõpetasin samal ajal ülikooli ja kolisime ühest linnast teise.

Robert: Grete on tõeline rokkstaar ja enamiku ajast ei olekski saanud öelda, et ta on rase. Šoppasime beebiriiete poodides ja vahetult enne sündi panime koos võrevoodi kokku, millega sai palju nalja. Grete pillas pool voodit mulle varba peale ja samal ajal, kui ma valust mööda tuba kargasin, arvas tema, et see on maailma kõige naljakam asi. Kuulsin vist isegi Gloriat kõhus naermas? Õnneks andis ta mulle pärast naermist musi ja see tegi asja paremaks.

Kui kaua edasi treenisid?

Grete: Raskeid trenne tegin kuni kolmanda kuuni, sest ei teadnud oma rasedusest. Sealt edasi võtsin rahulikult ja mõõdukalt, et väga üle ei pingutaks. Viimastel raseduskuudel ainult kõndisin.

Kuidas sünnitus läks?

Grete: Ilma komplikatsioonideta. Käisime eelmisel õhtul veel Roberti ja minu emaga šoppamas ja arvan, et see kaubamajas ringikõndimine tuli kasuks – samal öösel läksime haiglasse. Selleks kõigeks, mis sünnitusega kaasneb, ei saa ega oska vist kuidagi valmis olla. Eriti esimese lapsega.

Kas teie jaoks oli oluline, et
Robert on sünnituse juures?

Grete: Teadsin, et tema kohalolek teeb kõik palju kergemaks ja saan temale toetuda. → → Usun, et see oli tema jaoks isegi olulisem, et ta oma lapse sündi näeks. Kaks nädalat enne tähtaega ütles Robert ära kõik eelseisvad USA-reisid, vältimaks võimalust, et ta haiglasse hiljaks jääb.

Robert: Minu jaoks oli väga oluline sünnituse juures olla. Esiteks ma tahtsin seal olla ja teiseks vajas Grete mind sinna. Me Gretega toetume palju teineteisele – kõikides elu­valdkondades – ja teadsin, et ühel meie elu suurimal hetkel pean kohal olema.

Kuidas esimesed päevad pärast beebi sündi välja nägid?

Robert: Ilmselt mäletavad kõik vanemad beebi sünnijärgsetest päevadest seda, et magada praktiliselt ei saanud. Kui beebi ei maga, siis nuputad, mis viga on; kui beebi magab, siis nuputad, mis viga on. Kuid võrratu oli näha, kui kiiresti Grete emainstinkt välja lõi.

Grete: Esimesed päevad pärast tütre sündi olid imelised. Ei suutnud väga uskuda, et meie sellise väikese ime üheskoos kokku panime ja ilmale tõime. Seni vist ei teagi, mida kellegi eest hoolitsemine tähendab, kuni emaks saad. Imeline tunne! Kaks päeva pärast sündi olime haiglas ja siis lasti meid koju. Tütar on sünnist saadik olnud nii tubli, vaikne ja armas, et maailma suurim rõõm on olla tema ema.