Raseduse katkemiseks loetakse emakasisese raseduse lõppemist enne 22.rasedusnädalat. Põhjused võivad olla erinevad, mis täpselt konkreetse rasedusega juhtus, enamasti öelda ei osata. Raseduse katkemist peatada ei ole võimalik.

Üks avameelsemaid ja ausamaid lugusid sel teemal on Tiegeni jagatu, mis paljusid šokeeris lausa, sest ta on lubanud end pildistada ka kõige haavatavamas seisus - miskit selles hirmsuses ja leinas ilustamata.

Beyoncé

2013. aastal Oprah'le antud intervjuus tõdes Beyoncé, et tal oli raseduse katkemine enne esimese lapse Vlue Ivy sündi.

"See on põhjus, miks ma ei jaganud teise raseduse kohta midagi kaua - sest tegelikult sa ei tea, mis võib juhtuda. Ja see oli raske, sest mu pere ja sõbrad teadsid ja olid juba tähistanud ka esimest rasedust. See oli raske," tõdes ta.

James Van Der Beek

2019. aasta oktoobris teatasid "Dawson's Creeki" staar James Van Der Beek ja abikaasa Kimberly Brook, et ootavad kuuendat ühist last, tunnistades, et varem on abikaasal ette tulnud raseduse katkemisi ka. "Selle ümber ei tohiks olla mingit häbi!" rõhutas ta.

"Me otsustasime end avada - teadmata, mis juhtub - püüdes pühkida sellelt teemalt vaikimisloori ja julgustada inimesi, kes seda üle elavad, rääkima sellest sõpradele ja perele, ajal mil nad tuge vajavad," selgitas ta.

Sama aasta novembris katkes Kimberly rasedus.

Hilaria Baldwin

5. aprillil 2019 jagas Hilaria Baldwin Instagramis, et arvab, et tema hetkerasedus on peetunud. "Ma olen teiega alati kõiges aus olnud ja ma ei taha seda varjata, kuigi see pole nii positiivne ja särav kui muu, mida jagan."

Baldwin lisas: "Tahan olla osa pingutusest, et kõik stigmad sel teemal kaotada ja normaliseerida sellest rääkimine. Häbita."

Paar päeva hiljem selguski, et rasedus oli peetunud. Samal aastal teatas ta uuest rasedusest, tunnistades, et see on alles väga varajases staadiumis. Novembris oli aga sunnitud teatama uuest raseduse peetumisest.

"Ma olen väga muserdatud hetkel... ma ei oodanud täna uuringule minnes seda. Ma ei tea, mida veel öelda... olen ikka šokis," tunnistas ta löödult.

Järgmise aasta septembris sündis perre laps.

Michelle Obama

2018. aastal intervjuus ABC Newsile enne oma raamatu ilmumist, et temalgi on olnud nurisünnitus ning pere kaks tütart on sündinud kunstliku viljastamise abil.

"Ma tundsin end eksinuna ja üksi ja tundsin, et olen läbi kukkunud. Ma ei teadnud, kui tavaline see on, sest keegi ei rääkinud sellest. Me istume oma valuga, arvates, et meil on midagi viga.

Kallis lugeja! Kui sinulgi on raske kogemus selja taga ning sa tunned, et soovid sel teemal vaikust murda ja oma loo teistelegi rääkida, mis mõjub omamoodi teraapiliselt ka, pane see julgelt teele merje.merdik@perejakodu.ee!

Whitney Houston

1993 antud intervjuus paljastas Whitney Houston, et tema rasedus katkes filmi "Ihukaitsja" võtete ajal.

"See oli väga valus vaimselt ja füüsiliselt. Järgmisel päeval olin tagasi võtteplatsil. Aasta hiljem sündis tütar Bobbi Kristina. Mind on õnnistatud," tunnistas ta.

Sharon Stone

2012. aastal paljastas näitleja Sharon Stone, et pärast kolme teisel trimestril toimunud raseduse katkemist, on nad abikaasaga lapsendanud poeg Roani.

"Viimasel korral kaotasime lapse. Mul oli 36-tunnine sünnitus. Haiglas olles helistas meie lapsendamisjurist," selgitas ta.

Lily Allen

Laulja ja laulukirjutaja Lily Allen selgitas 2015. aastal Twitteri-postituses, et lugu "Something's Not Right" on kirjutatud tema surnult sündinud poja mälestuseks. "Viis aastat tagasi täna viidi mind haiglasse. Neli päeva hiljem sünnitasin ma ilusa beebipoisi, ent kahjuks ei pidanud ta vastu.

Mariah Carey

2010 rääkis Mariah Carey Access Hollywoodile esimese raseduse katkemisest suhte ajal abikaasa Nick Cannoniga.

"See raputas meid mõlemit kohta, kus oli pime ja raske. Kui see juhtus, polnud ma võimeline kellegagi sellest rääkima. See polnud lihtne."

Allikas: Insider.com