Söögivalmistamine, koristamine ja laste hoidmine pole Tõnisele midagi niisugust, mis tema ülehelikiirusel kulgevasse ellu enam ei mahuks. Vastu­pidi, vaatamata kiirele elutempole ja selle kevade tohutule publiku­menule on Tõnisel prioriteedid paigas: esi­kohal on abikaasa Liis Ilula-­Niinemets (29), tütar Elli (3) ja poeg Uku (10 kuud), alles siis tuleb töö.

Kiire tööl, kiire kodus

“Jah, viimased kolm aastat on olnud väga töised. Kummalisel moel langeb see kokku just selle ajaga, kui sündis Elli ja ka kodus läks tormamiseks,” nendib Tõnis.

Pärast tütre sündi oli Tõnisel esimene kuu koduteatrist – Von Krahlist – õnnekombel vaba, nii sai ta abikaasale täie jõuga abiks olla. Siis aga hakkas ühtäkki etendusi ja muid tööpakkumisi kaela sadama nagu oavarrest, nii et üsna varsti jäi igapäevane lapsehoid Liisi kukile.

Kui 10 kuud tagasi Uku sündis, tiirles Tõnis juba nagu orav rattas. Nii pidi ta leppima seadusega ettenähtud kümne­päevase isapuhkusega, siis aga tööle ruttama. Tõsi, õpetajatööst – teatri­tundidest Tallinna 32. keskkoolis – otsustas ta sellest aastast loobuda.