Lisaks Tartule on Babysport avanud nüüd uksed ka Tallinnas. Kotka tänava Tervisemajas asuvas lastekeskuses tegutsevad nii füsioteraapia- kui ka rühmavõimlemise grupid, lapsed saavad teha tutvust pillide, rütmide ja lauludega ning loovustoas arendada käelist osavust. See on koht, kus põnn nakatub spordipisikuga juba esimestest elukuudest alates. Ka erivajadusega lapsed saavad koos eakaaslastega osaleda muusika-, võimlemis- ja loovtundides. Lisaks on Babysport mõnus kohtumispaik, kus emad-isad koos lastega uusi kogemusi ja oskusi omandavad.

Heategevuslik kalender

Valminud on Ivica Mägi Autismikooli heategevuslik kalender 2018. Kalendris on iga kuu juures üks Ivica Mägi maal ning välja on toodud olulised tähtpäevad. Müügitulu läheb autistlike laste ja nende perede toetuseks. Eeltellides on kalendri hind 10 eurot, muidu 15 eurot. Ka hulgi­tellimus on soodsam. Tee ilus jõulukingitus iseenda­le või sõpradele, kolleegidele või sugulastele!

Maitseb ja on kasulik

Mida teha, kui põngerjas lunib magusat, aga kohe kuidagi ei tahaks, et ta oma hambaid rikuks?

Frenzy täisksülitoolpastillid aitavad ära hoida kaariest, sest sisaldavad mõõdukalt looduslikku magusainet ja koosnevad 97% ksülitoolist. Ksülitoolil on teaduslikult tõestatud kaariest ennetav efekt, kuid hea tulemuse saamiseks on vaja seda tarbida vähemalt 5–10 grammi päevas. 10 Frenzy pastilli kaalub 6 grammi, seega nautides paari pastilli iga toidukorra järel ongi hambad kaitstud!

Et lapsel oleks autos ohutu

Varakindlustusettevõtte PZU korraldatud küsitlus näitab, et lapse turvatooli eelistatuim koht autos on kõrvalistuja selja taga. Nii arvas ligi 50 protsenti PZU Facebooki lehel vastanutest. Paljudes peredes, kus lapsi mitu, on korraga kasutuses nii juhi kui ka kõrvalsõitja taga olev istekoht.

Olgu kuidas on, aga kõige turvalisem on last sõidutada tagaistmel. Kui soovitakse turvatool paigaldada siiski juhi kõrval olevale istmele, siis turvahälli ja selg sõidusuunas turvatooli korral tuleb seal välja lülitada turvapadi. Kui turvatool paigaldub näoga sõidusuunas, pole vaja turvapatja välja lülitada, kuid iste tuleb reguleerida maksimaalselt tagumisse asendisse.

Kuhu panna mittevajalik kraam?

Uus kaardirakendus kuhuviia.ee pakub infot, kuidas vabaneda tarbetuks jäänud asjadest (vanad riided, elektroonika, mööbel, lambid, nõud jne) või töötlusse minevatest jäätmetest (taara, vanapaber, ehituspraht jne). Kuhuviia.ee keskkonnas saad hõlpsalt kirja panna asjad, millest soovid vabaneda, ja sekunditega kuvatakse sulle lähimad konteinerid, taarapunktid, jäätmejaamad,­ uus- ja taaskasutus­keskused. Info uueneb pidevalt, sest iga kasutaja saab teada anda, kui kusagil on avatud uus kogumispunkt või ilmneb muudatus jäätmejaama töös.