Tartus Ahhaa keskuses on 15. aprillini avatud näitus “Ahhaa, talisport!”, mis viib külastajad lumisesse talvemaailma. Näitusel saab näha ja katsetada spordi­atraktsioone, sõita laske-, murdmaa- ja mäesuusaradadal, panna oma osavus proovile lumesõjas ning jälgida, kuidas tekivad jääkristallid. Lisaks eksootilisemad võimalused, nagu suusahüpe, bobikelk või jääkeegel. Kui mujal ei saja, siis Ahhaas leidub ikkagi lund!

Pea ajaga sammu!

Tehnika juhib tänapäeval nii töö- kui koduelu. Mis suunas liikuda ja kuidas pidevas muutuste ja infotulvas toime tulla?

12. ja 13. aprillil toimub Tallinnas PARE 26. aastakonverents “Vaate nurk”, mis keskendub uutele trendidele inimeste juhtimises. Kõne all on tehnoloogia, neuroteadused, agiilsus (kiire reageerimis- ja kohanemisvõime). Igaüks saab koostada talle sobiva programmi. Terviklik vaade sünnib läbi erinevate tahkude ja vaatenurkade. ­Vaata: pare.ee/parevaatenurk

Koolid kiusamisvabaks!

Kuni 16. veebruarini ootab SA Kiusamisvaba Kool koolidelt sooviavaldusi liitumaks kiusamise vähendamise programmiga KiVa.

Uuringud näitavad, et iga neljas-viies Eesti koolilaps on kiusamise ohver. See on tõsine probleem, mis mõjutab laste vaimset ja füüsilist tervist, õpitulemusi, enesehinnangut ja minapildi kujunemist.

Uuri järele, kas sinu koolis juba rakendatakse Soome teadlaste väljatöötatud KiVa programmi. Kui veel mitte, julgusta kooli astuma samme kiusamise vastu võitlemiseks!
Rohkem infot: kiusamisvaba.ee.

Autolukk jääs – mida teha?

Käes on aeg, mil toast välja minnes vaatab esimesena vastu jäätunud akendega auto. Halvimal juhul on jääs ka autolukk. Mida sel puhul teha, mida tegemata jätta? Soovitusi jagab Luku-Experdi jaemüügijuht Riho Ever:

1. Ära kasuta kuuma vett! Vesi võib lukku rikkuda ja vee jahtudes jäätub lukk uuesti.

2. Ära lõhu jääd! Koos jääga võib ära tulla ka osa sinu autost, näiteks värv või käepide.

3. Ära suru võtit vägisi lukuauku! Tagajärjeks on murdunud võti või katkine lukk.

4. Hangi jääsulataja! Poodides on müügil mugavad aerosoolid, mis sulatavad jäätunud luku ruttu lahti. Lisaks on jääsulatajal ennetav toime, nii et lukk ei pruugigi jäätuda. NB! Ära hoia lukusulatajat autos, sest siis pole jäätunud luku korral sellest abi.

5. Kasuta käte desinfitseerijat! Kui lukusulatajat pole, võta appi desinfitseerija. Selles sisalduv alkohol alandab vee jäätumistemperatuuri ja sulatab luku üles. Määri võti desinfitseerijaga kokku ja aseta ettevaatlikult lukuauku (mitte jõuga!). Kui võti on paigas, lase ainel 30 sekundit toimida ja saadki ukse lahti keerata.