„Pingutame selle nimel iga päev, et kõikidel Rae valla peredel oleks võimalus oma lastele pakkuda parimaid võimalusi kasvamiseks ja hariduse saamiseks kodu läheda. Täna avatav uus Järveküla lasteaed, kus homme alustab oma haridusteed seitse rühma täit lapsi, viib meid sellele eesmärgile taas sammukese lähemale,” lisas Võrklaev.

Homme tööd alustavas majas on hetkel komplekteeritud 7 rühma 103-le lapsele, ruumi aga oleks ligi 180-le. „Vald võib ehitada uusi ja kaasaegseid õppehooneid aga nii nagu teistes piirkondades Eestimaal on ka Harjumaal puudus õpetajatest ja seda nii lasteaias kui ka koolides. Direktor Airi Kukk koostöös vallaga on teinud ära suure töö, et saaksime need seitse rühma avada ja sügiseks loodame avada ka ülejäänud kaks. Õpetaja ameti väärtustamine aga on meie ühiskonnas laiem probleem, millega tegelemisel jäävad omavalitsuste käed üksinda lühikeseks,” ütles Võrklaev.

Järveküla lasteaia ehitasid ProEhitus OÜ, KRTL OÜ ja Remet AS. Lisaks Rae valla eelarvele rahastati lasteaia ehitust ka Euroopa Regionaalarengu Fondi meetmest „Linnapiirkondade jätkusuutlik areng”.