Kristina tavaline tööpäev tantsuklubi Koit etenduse eelsel perioodil näeb välja selline:

10.00 Äratus /Söök/ kodused mängud. Naabrite tervitamine trummi, vilepilli ja poti-panni orkestriga. Tantsimine ettevalmistamaks päevaseid tunde.

12.00 Jätkub mängulisel lainel kangapoe riiulite vahel värve, materjale ja inimesi tundma õppides — Kristina valib õpilastele kostüümiriiet

13.00 Kohtumine tädi Lea ja suure koeraga. Ehk koosolek koos lõunasöögiga ja kavandite läbirääkimine õmblejaga.

13.45-14.45 Koosolekud värskes õhus. Tavaliselt valin koosoleku paiga sellise, kus laps saab värsket õhku hingata ja soovi korral magada. Siiani on ka koostööpartnerid koosolekute paiga heaks kiitnud.

15.00-19.15 Tantsutrennid. Thor kas sööb, tantsib kaasa, teeb hantlitega jõutrenni või magab õndsat und, laskmata end teiste tegevusest häirida.

20.00-21.00 Ujumine

21.00-22.00 Koju sõit/õhtusöök

22.00-u.00.00 Mäng õues/toas tantsu saatel ja Thori initsiatiivil

Lapse sotsiaalsele arengule on liikuv elustiil Kristina sõnul avaldanud väga positiivset mõju. Kristina pole kunagi mõelnud, et peaks poja suhtlust inimestega piirama. Ühtlasi annab see ka lapsevanemale väga palju vabadust. Koos lapsega käiakse kõikjal. Mõni aeg tagasi tunnistati Thor noorimaks Luikede järve külastajaks!

Laps õpib igal pool. Kristina ei ehita müüre, et neid hiljem lõhkuda — peab arvestama ühiskonnaga, aga mugavdama selle enese sisetundele. Kui lapsel tekib tunne öösel kell 3 palliga mängida, siis tuleb seda teha (nii et mäng teisi ei sega) ja hiljem rahulikult edasi magada.

Kristina usub, et tänu sellele, et ta lapsele midagi peale ei suru ja lubab loomulikult kulgeda, on ka Thor juba praegu väga arvestav vanemate vajadustega. Näiteks hommikul, kui ta ärkab lapsevanemast varem, siis läheb vaikselt mängima ning ei torma ema kohe äratama. Kristina austab lapse vajadusi ja und ning sama teeb Thor.

Arengu seisukohalt on kindlasti tantsuline tegevus see, millega Thor seltskonnas hiilata saab. Käteringid, kand ja kokku samm ning nö. titesamba on tema lemmikud. "Tänu Vello Vaheri trennidele on tal ka hea tasakaal nii mõnigi kord olen saanud riielda, et laps kuskil kõrgustes turnib . Eks ma olen ikka valvas aga ma tean, et ta saab ronimisel hakkama!” naerab Kristina.

Foto:Erakogu

Paljudel emadel aga tööelu ja väikese beebi ema elu nii hästi ühendada ei õnnestu. Selle kohta, kuidas kodus töötavad emad tegelikult oma tööd teevad, loe SIIT!