Situatsioon:
Olete kõik mõnusasti end suures voodis magama sättinud. Beebil on juba silmad kinni, kui sinu jalg läheb vastu abikaasa oma, tema paneb käe sinu puusale ja juba keribki kirg end üles. Aga mida teha beebiga?

Lahendus:
Üldiselt on eksperdid seda meelt, et vanemate seksi nägemine võib lastele üksjagu stressi tekitada, kuid samas arvatakse, et kui beebi on alla poole aasta vanune, siis see tegelikult talle niisugust mõju ei avalda. Muide, ta oli kohal ka siis, kui te raseduse ajal seksisite.
Parim viis olukorra mugavaks lahenduseks on panna suure voodi ühe külje vastu beebivoodi, kuhu oma magav imik tasakesi veeretada, kui suures voodis kirg pead tõstma hakkab. Kui aga beebi kipub ärkama, kui teda uude kohta liigutada püüate, siis pole midagi parata, peate ise voodist välja minema, et seksimiskohaks mõni lauanurgake või kasvõi põrand valida.

Kui väikelaps on omaette mängimas ja teie voodis

Situatsioon:
Otsustate kaasaga sel ajal, kui laps omaette võrevoodis või tubases mänguaias mängib, veidi lina all omavahel õrnusi jagada. Mis lõppeb sellega, et tabate endal lapse puuriva pilgu.

Lahendus:
Kui laps on enamvähem paariaastane, siis võib vanemate seksi nägemine teda hirmutada. Lapse arvates pole sellise situatsiooni nägemise puhul tegemist mitte õrnuste jagamisega, vaid pigem see, et issi teeb emmele haiget. Proovige oma tuba sellises vanuses lapse puhul sättida nii, et magamistoa suur voodi on ühes toanurgas ja kui mitte beebi võrevoodi, siis vähemalt beebi ärkvelolekuaja mängukoht jääb veidi eemale. Pakkuge talle mõnd põnevat mänguasja selleks ajaks, kui omavahel tahate olla. Aga võite ka teineteist ju lihtsalt mõnusalt kallistada ja rajuma seksi jätta ikkagi selleks ajaks, kui laps on sügavas ööunes või siis hoidjaga.

Kui mudilane ronib teie vahele magama

Situatsioon:
Sinu lasteaialapsel on juba ammu oma voodi, kuid öösiti tuleb ta tihti teie vahele. Kas ta on siis näinud halba und või lihtsalt niisama, aga see juhtub enamasti just siis, kui teie olete seksiplaane pidanud.

Lahendus:
Jah, sinu suhe on tähtis, kuid sellises vanuses lapse kõrval ei seksita. Kui ta tuleb suurde voodisse magama just siis, kui teil on kirg hoogu kogumas, siis selle asemel, et teda nutuga oma voodisse tagasi saata, laske tal pigem suures voodis kiiresti uinuda ja ning leidke endale mõni teine teine koht — köök või vannituba. Kuid vaadake, et uksed oleks vahelt kinni ja kui vaja võtke endaga kaasa beebimonitor ja kiireks selgaviskamiseks hommikumantel, juhuks, kui laps teid otsima hakkab või potile peaks küsima.

Kui koolieelik tabab teid otse teolt

Situatsioon:
Te olete oma lapse juba mitu tundi tagasi lastetuppa magama pannud, ja teie öine seksimaraton on just tuurid üles kogunud, kui kuulete ukse poolt imestunud küsimust: “Aga mis te teete seal teki all?”

Kuidas vastata, loe SIIT

Lahendus:
Sellises vanuses lapsed tõlgendavad seksihäälte kuulmist ja/või seksi nägemist väga erinevalt. Laps võib arvata, et vanemad kas mängivad, kaklevad või siis… seksivad. Võta ennast kokku, tõmba endele kiiresti midagi ümber ja ütle: "Meil on praegu omavaheline täiskasvanute aeg. Vabanda, kui me su üles ajasime või kui sa ehmatasid. Kõik on korras.” Ja siis anna talle juua või mis iganes laps soovib, pane ta uuesti magama ja kui kirg on alles, siis jätkake, kuid seekord hoidke töötav monitor läheduses ja magamistoa uks kindlalt suletud.

Kui sinu lapse sõbrad jäävad ööseks

Situatsioon:
Algkoolilapsed ja teismelised armastavad üksteise juurde ööseks jääda ja sinu elutoas vaatabki sinu laps koos sõpradega parasjagu filmi. Oled oma kaasaga magamistoas ja tekib soov seksida. Kas see sobib? Palju võiks kuulda olla? Aga kui keegi kogemata uksega eksib ja vannitoa asemel teie tuppa satub?

Lahendus:
Hoidke ennast tagasi ja hoidke hoopis seekord teineteist lihtsalt kaisus, lobisega ja hellitage teineteist niisama. Võõraste laste majasoleku puhul väldi igati olukorda, mis võib viia selleni, et nad näevad või kuulevad midagi sobimatut. Ei mingeid seksihääli ega isegi mitte napis riietuses vannituppa lipsamist. Sul ei ole mingit luba neid selles valdkonnas traumeerida. Aga ei maksa ärajäänud seksist ka ise traumat saada. Kui tal on külas kolm sõpra, siis ilmselt vähemalt kaks järgmist laste ööseksjäämist toimub kellegi teise kodus ja teil on omavahel siis ju privaatsust topelt.

Allikas: ivillage.com