Juturiiuli videod on tänasest kättesaadavad nii uues juturiiul.ee keskkonnas kui YouTube'i kanalil Juturiiul.

"Pärast esimest menukat videot kirjutasid nii lapsed kui nende vanemad, et juba ootavad järgmist osa ja nii tekkis mõte, et võib-olla võiks neid lugusid ja lugejaid olla rohkemgi. Sellest ka Juturiiul - natuke nagu raamaturiiul ja natuke nagu jutuvestmine," selgitab Reinsalu.

Juturiiuli veebis on seni lisaks Elisabetile lugenud jutte ka Ursula Ratasepp-Oja, Liis Lass, Indrek Ojari, Argo Aadli, Karol Kuntsel ja Elo-Mirt Oja. Lugusid on jagatud sellistest raamatutest nagu Aino Perviku „Kunksmoor“, Frances Hodgson Burnetti „Salaaed“, Anti Saare „Pärt ei oska saltot“, Mika Keräneni „Armando“, Annie M. G. Schmidti “Viplala lood”, Andrus Kivirähki „Karneval ja kartulisalat“ ja Jüri Parijõgi „Tsemendivabrik“.

„Ma tahan väga tänada autoreid, kes on kirjutanud nii vahvaid raamatuid. Raamatuid, mis on toonud lastele rõõmu, arendanud nende fantaasiat ja täiustanud maailmavaadet. Võib-olla ka toonud lohutust, kui meel on kurb. Minu enda jaoks on raamatute lugemine pakkunud alati turvalisust ja rahu.

Ehkki Juturiiuli mõte tekkis kevadise viirusepuhangu ajal pakkumaks lapsevanematele pisut hõlpu ja lastele mingit vaheldust, siis videolugude mõte ei ole mingil juhul asendada raamatute lugemist. Pigem vastupidi – tahame video kaudu tutvustada konkreetset autorit ja teost, ja nii tekitada huvi raamatute ja lugemise vastu. Juturiiul võib olla esimene kokkupuude uue raamatuga või rõõmus taaskohtumine vana sõbraga. Oleme siiani kogunud Juturiiulisse enda lemmikuid.“

Jaga
Kommentaarid