Isad sooviksid olla emadega võrdsemad

Moodsad isad võtavad laste kasvatamist tõsiselt ja veedavad lastega lausa kolm korda rohkem aega, kui isad kaks põlvkonda tagasi.

Näiteks aastal 1982 kinnitas 43% isadest, et nad poleks kunagi valmis vahetama lapse mähkmeid. Tänapäevaks on see number langenud umbes ainult 3% juurde.

Uuringud tõestavad, et laste riietamine, vannitamine ja mähkmete vahetamine tagab tulevikus lähedasema suhte lapse ja isa vahel.

Kui olulist rolli lapse eluteel mängib isapoolne suhtumine, seda vaata SIIT!

Tänapäeval teavad mehed selliseid asju juba intuitiivselt. Milleeniumi isad soovivad võtta rohkem osa lapse kasvatamisest ja on valmis osalema ka kodustes töödes. Muidugi, olukord ei ole veel perfektne (paljud isad kinnitavad, et ema teeb siiski kodus rohkem), aga üks hiljutine teadustöö leidis, et tänapäeval pühendab mees päevas 30 minutit rohkem kodus aitamisele, kui tema enda isa.

Aktiivsed isad mõjuvad lastele hästi. Nad õpetavad oma tütardele, et nad ei ole meestest halvemad ja nõude ning pesu pesemine ei ole lihtsalt „naiste töö", need kohustused kuuluvad täiskasvanuks olemise juurde.

Trend, kus isad kodus rohkem teevad, mõjub lisaks lastele hästi ka partnerlussuhtele. Suhe kannatab, kui üle 60% kodustest kohustustest langeb naise kaela. Lihtsad asjad, nagu nõude pesemine teevad tõesti imesid.

Ka isad tunnevad süümekaid

Vaatamata sellele, kui kaugele tänapäeval isad jõudnud on, tunnevad nad süümekaid, ja enamus kodudes teevad naised endiselt rohkem. See võib viia eriarvamusteni partnerite vahel. Jill Whitney, abieluterapuet, ütles et mehed tunnevad, et nad teevad palju, sest nad võrdlevad end oma isadega. Meeste abikaasadel antud võrdlusmoment puudub ja nemad ei pruugi alati olukorraga rahule jääda.

(Tõepoolest, hiljutine uuring leidis, et töötavatel emadel on päevas vähem kui tund aega täielikku vaba aega. Töötavatel isadel on vaba aega peaaegu kaks tundi, emad tegelevad rohkem rööprähklemisega.)

Isad mõistavad seda. Pooled isad sooviksid oma lastega rohkem aega veeta, aga leiavad et see jääb nende töökohustuste taha kinni.

Ka isad vajavad tuge

Kevin Shafer, kes on Brighami Noorteülikooli professor, ütleb: „Isad kinnitavad pidevalt, et nad tahavad laste elust rohkem osa võtta, ühiskond ja ja sotsiaalne surve teeb selle tihti keeruliseks- see haavab nii emasid, isasid kui lapsi."

Shafer ütleb, et olukorda parandaks mitte ainult kõrgemad lastetoetused, vaid ka töökultuuri muutumine. Shafneri uuring leidis, et mehed kes töötasid organisatsioonides, mis oli lastesõbralikud ja vastutulelikud, olid hoolivamad, tasakaalukamad ja neil olid töökaaslastega head omavahelised suhted.

Isad teevad tänapäeval palju, on aeg neile tunnustust näidata! Mehed tahavad ronida karjääriredelil, aga samal ajal veeta rohkem aega oma lastega. .

On selge, et töökultuuri peab muutuma selliseks, et see toetaks rohkem mõlemast soost vanemaid. Võibolla sellised juhul oleks rohkem isasid, kes veedaks lastega oma partneriga võrdselt aega (1/3), kui neid kes seda soovivad (2/3).

Isasid märgatakse

Muidugi, selle generatsiooni isad peavad pistma rinda väljakutsetega, sest neilt eeldatakse endiselt ka traditsioonilit mehe rolli, aga peame tunnistama, et nad on jõudnud päris kaugele. Me ju näeme seda nii oma peres kui sotsiaalmeediaseinal, kuhu uhked isad perepilte ning enda ja lapse ühise ajaveetmise klippe postitavad.

Aitäh isad, kes te pingutate ja alati olemas püüate olla! Aitäh isad, kes vahetavad mähkmeid ja teevad maailma paremaks kohaks!

Allikas: mother.ly