Alusta paaritunnise intensiivtreeninguga

Hommikul ja ennelõunal kodus olles võta lapsel paariks tunniks mähkud ära ja pane ta iga 15 minuti järel potile. Kui ta teeb sinna midagi - imetore, kui ei, lase tal minna ja proovi uuesti. Las ta sööb, joob ja mängib nagu tavaliselt, aga jalas võiks tal olla aluspüksid, mitte mähkmed. Paari tunni järel pane talle mähkud jalga tagasi ja jätka päeva nagu tavaliselt. Tee seda vähemalt kaks päeva järjest. Kolmandal päeval jäta mähkud üldse ära ja potita teda terve päeva jooksul. Kui pead välja minema, võta pott kaasa või vali kohad, kus on avalikud tualetid, et laps ei peaks mähkmesse tegema.

Tagumik paljaks

Ära panegi lapsele mähkmeid jalga. Lase tal kodus ringi joosta täitsa paljalt või T-särgis. Kuna ühel hetkel tuleb tal häda peale, peab ta oma pissi ja kaka ju kuhugi panema ning pott oleks selleks parem koht kui püksid või mähku. Kui tal õnnestub midagi potti teha, kiida teda taevani, vaadake mõlemad, mis seal potis on, laske koos kogu sisu suurest tualetipotist alla.

Piss potis = auhind

Kleepsud, kommid, märgid, mänguasjad jne on suurepärased ergutajad ja tekitavad lapses motivatsiooni oma hädad potti ära teha. Loomulikult käib iga potti tehtud hädaga kaasas ohtralt kiitust, eks!

Räägi ka lasteaiaõpetajatele, et teil on potitreening käsil

Õpetajatel on käed-jalad tööd täis, nii et nad ei pruugi jõuda sinu last spetsiaalselt jälgida, aga kui nende tähelepanu juhid, siis kindlasti aitavad nad last rohkem. See pole hea variant, kui kodus treenite, aga lasteaias on laps ikkagi terve päeva mähkudes.

Näita ette

Eeskuju on nakkav, nagu sa tead. Tüdrukule on emal lihtne demonstreerida, kuidas asi käib, kuid poissi seistes pissima õpetada emal nii lihtne pole. Palu isal, vanaisal või mõnel lapse sõbral ette näidata, kuidas seda tehakse.

Pott olgu alati käepärast

Ükskõik kuhu te ka ei läheks, pott peab olemas olema. Osta üks lisapott autosse, et teil oleks see kohe võtta, kui pikema sõidu ajal häda tuleb või kui on vaja vanavanemate või sõprade poole minna.

Vähenda õhtust vedelikukogust

Vähemalt tund enne ööund olgu õhtuse joomisega kõik. Mida vähem ta õhtul joob, seda suurem on tõenäosus, et öösel on vaja pissile minna.

Ära looda liiga palju korraga

Esmalt püüa vabaneda päevastest mähkmetest ja alles siis õhtustest. Potitreeningu algusjärgus lase lapsel päevauned ja ööuni mähkmega teha. Unemähkudest võid loobuda siis, kui päevane potilkäik selge ja on näha, et ta uneajal enam ei pissi.

Allikas: Parenting.com