Lapse peenmotoorsed oskused ehk lihtsalt öeldes käelised tegevused, silmade ja käte omavaheline koordineeritud tegevus, on valdkond, mille arengule ja arendamisele võiks iga lapsevanem tähelepanu pöörata. Uuringutest selgub, et needsamad lihtsatena tunduvad väikseid sõrmede ja labakäe piirkonna lihaseid aktiveerivad tegevused on tihedas seoses lapse taju, mõtlemise, tähelepanu, mälu, kõne ja lugemisoskuse arenguga.

Kõik saab alguse peopesade avamisest, et esimesi mänguasju haarata ja edasi
jätkubki suur osa põnevast maailma avastamisest läbi asjade puudutamise ja katsumise. Aastase lapse peenmotoorsete oskuste alla peaks kuuluma näiteks asjade haaramine ja nendest teadlikult lahti laskmine, esimese ja teise sõrme vahel pisikeste asjade kättesaamine, asjade liigutamine ühest käest teise ja nende kokkulöömine, pudeli ja lusika iseseisev käes hoidmine ja lehvitamine. Peenmotoorika arendamine aitab oluliselt kaasa lapse enesetunnetuse ja iseseisvuse arengule. Eelkooliealine laps oskab kasutada kääre, panna kinni trukke ja nööpe, avada ja sulgeda tõmblukke.

Eestis toodetud ja disainitud brändi klikkklakk’i riided pakuvad väikestele maailma-avastajatele võimaluse arendada oma silm-käsi koordinatsiooni läbi peenmotoorikat ülimalt hästi treeniva trukkide kinni saamise. Sellele lisandub loovuse ja käte sensoorika arendamine seoses võimalusega kasutada oma riietel paljusid erivärvilisi ja erinevatest materjalidest kujundeid, taskuid ja lipsukesi. Läbi igapäevaste mänguliste tegevuste toimub laste koordinatsiooni ja peenmotoorne areng hoogsalt ja põnevalt.

Kõik klikkklakk’i tooted on valmistatud lastele vanuses 1-8 (suurused 80-134) eluaastat. Tootevalikus on särgid, püksid, kleidid, retuusid, pulloverid ja jakid. Kõikidel toodetel asetsevad peal trukid, millele omakorda saab lisada väikseid detaile, et kaunistada oma rõivad isemoodi.

Toodete valmistamisel on kasutatud nahasõbralikke materjale, mis on igati mugavad kandjale. Lastelt oleme saanud tagasisidet, et klikkklakk’i tooted on põnevad ja erilised. Pisikeste klientide meelistoodeteks on erivärvi taskud, lipsud ning vildist detailid. Ja mis peamine – mitte ükski rõivaese ei kordu, sest iga lapse ideed on ainulaadsed.

Laste riietumine on tänu klikkklakk’ile saanud uue arendava dimensiooni. 

Disainitud ja toodetud Eestis. Kaunistatud laste poolt.
E-pood: www.klikkklakk.eu.

Jaga
Kommentaarid