Jah, teie kaks olete eespool lapsi ja majapidamist. Kõigepealt olete mees ja naine ja alles siis isa ja ema. Teie olete pere selgroog ja see peab olema sirge ja tugev. Selgroo tervisele mõjub näiteks hästi, kui oma kaaslast iga päev koduuksel suudled! (Proovi seda ja sa näed, et kodu lööb juba paari päeva pärast ka ilma koristamata särama.)

2. Ära kirjuta oma mehele ette, kuidas ta peaks lastega aega veetma

Tähtis on, et nad üldse koos aega veedavad. Jah, mängimine koos isaga on mõnikord ohtlikum ja mitte nii tervislikke toitumisviise sisaldav, kuid nende kahe aeg on nende kahe aeg. See on vajalik teile kõigile, sest pole parimat viisi näidata oma mehele, et usaldad ja armastad teda, kui näidata, et usaldad tema valikuid ja hoida oma keel õigel ajal hammaste taga.

3. Lihtsalt ütle "Jah!"

Uuringud näitavad, et üksteisele jaatavaid sõnumeid saatvad paarid on õnnelikumad. Ütle tema seisukohtade nendele punktidele, mis sulle meeldivad rohkem "Jah" ja kritiseeri vähem neid, mis sulle ei meeldi. Ütle tihedamini: "Jah, see on huvitav mõte," aga ka:  "Jah, sellest teemast tasub rääkida!"

4. Looge ühisrinne

Sa võtsid ta ju oma kaaslaseks sellepärast, et temaga koos edasi liikuda, mitte selleks, et teda igal võimalusel maha teha ja tema seisukohti ümber lükata. Igapäevases elus on teil aga ühisrindest kõige rohkem kasu lastega suhtlemisel. See hoiab ära selle, et üks vanem lubab ja teine keelab, lapsed manipuleerivad sellisel juhul mõlemaga ning ka mõlemad vanemad tunnevad, et teine õõnestab teda.

5. Olge tegusad

Ühised rattasõidud, mere ääres käimised ja ka lihtsad jalutuskäigud ja looduses koos perega matkamised tagavad nii hea tervise, kui rõõmsa meele koosveedetud ajast. Ja rõõmsad inimesed ju ei ründa oma kaaslast ega ka suhet.

6. Ära seksi unusta

Seks on suhtes tähtsal kohal. Alati. Jäta seks kõrvale ja näed kohe, kuidas seksi puudumine suhtele kahju teeb. Kui naine vajab esmalt head läbisaamist, et üldse seksi peale mõelda, siis mehe jaoks avab seks ukse heale läbisaamisele. Iroonilisel kombel on nii, et lapsed küll sünnivad seksi tagajärjel, kuid pärast laste sündimist on peredel tuhat vabadust, miks neil seksiks enam võimalust pole, Unusta need ja seksi. Muidu pole õnnelikust suhtest juttugi.

7. Ära kakle iga asja pärast

Kui teed koduse skandaali juba sellest, kui mees pani lapsele laseaeda minekuks vale särgi selga või unustas raamatukokku raamatud tagasi viia, siis kurnad oma pere tühiasjade pärast ära ning siis, kui tõepoolest midagi tõsisemat lahendada tuleb, pole mehel enam õiget energiat ega soovi probleemiga tegeleda.

8. Lepi sellega, et kõik erimeelsused ei saagi lahendust

Inimestel on erinevad isiksuseomadused ja lõpeta oma kaaslase pidev ümberkasvatamine. On asju, mis tema puhul ei muutu ja ka sinu puhul mitte. Proovige sellega lihtsalt elada. Ära tõmba sellest iga kord tüli üles, et ta kipub juba aastaid hommikuti lasteaeda hiljaks jääma vaid keskendu tema omaduste puhul näiteks hoopis sellele, et ta on alati valmis öösel nutvat beebit rahustama minema.

9. Olge omavahel õrnad ja seksikad ka lastega koos olles

Muidugi pole vaja liigselt laste ess miilustada, kuid kui lapsed näevad, et vanemad hoiavad jalutuskäigul käest, musitavad ja isa võtab ema sülle, siis see on lastele suurepärane näide selle kohta, et abielus on muudki peale arvetemaksmise ja söögitegemise.

10. Ela oma elu ka

Mees, lapsed, töö ja kodu on küll ülitähtsad, kuid hetked ainult iseendale ja enda hobidele toovad sinusse rahulolu ja muudavad sind ka mehe jaoks atraktiivsemaks naiseks ja laste jaoks rõõmsamaks emaks.

Loe ka seda: