Hea silmanägemisele
Beebi silmanägemine pole nii arenenud nagu täiskasvanutel, see areneb pidevalt koos kasvamisega. Nende kuude jooksul on vajalik pakkuda lapsele just A-vitamiini, mis tagab kiire ja korraliku silmanägemise arengu. Just küps mango, oma rikkaliku A-vitamiini sisalduse tõttu, on selleks ideaalne valik.

Kergesti seeditav
Mangopüree on hästi seeditav, eriti just imikutele. Seda tasub eelistada juba seetõttu, et mangod sisaldavad ensüüme, mis aitavad valke lõhustada. Puuvilja kiuline koostis aitab kaasa seedimisele ja jääkide väljutamisele.

Võitleb mikroobsete nakkustega
Tundub uskumatu, kuid mango söömine aitab kaasa epiteelkoe tekkimisele, mistõttu väheneb tunduvamalt mikroobide rünnakute oht, mis võib omakorda kaasa tuua näiteks külmetushaigusi, nohu ja muid ebameeldivusi.

Tugevdab immuunsussüsteemi
Beebide ja laste immuunsussüsteem on nõrk ja areneb pidevalt koos kasvamisega, seega iga toit, mis nende immuunsust tugevdab, on teretulnud. Ja mangod on just sellised puuviljad, mis aitavad su beebi immuunsussüsteemi tugevdada, kuna sisaldavad rikkalikult karoteeni ja beeta-karoteeni.

Hea ajuarengule
Ajuareng on beebidele sama tähtis kui kehaline areng. Mango tarbimine parandab ajuarengut, kuna sisaldab B6 ja teisi B-grupi vitamiine. Lisaks sisaldab mango ka glutamiinhapet, mis on tuntud kui mälu ning konsentratsiooni parandaja.

Mangot tutvusta lapsele alates 6. elukuust
Sarnaselt teiste troopiliste puuviljadega tuleks ka mangoga oodata, kuni laps saab vähemalt 6-kuuseks. Parim aeg lapsele selle kuldse iludusega tutvumiseks on 8-10 kuu vanusena. Kindlasti tuleb jälgida lapse keha reaktsiooni, kuna mango võib tekitada allergiat, tavaliselt nahalöövet.
 
Kuigi tegemist on üdini tervisliku ja vitamiinirikka puuviljaga, ei soovitata seda siiski valida beebi esimeseks lisatoiduks.

Mangot sisaldavaid lastetoite on küllaga, alates puhtast mangopüreest kuni soolase lõunasöögi ja näputoitudeni välja.

Kodumaine lastetoidusari Põnn pakub näiteks 100% ökoloogilist mangopüreed juba alates neljandast elukuust. Inglaste orgaanilise tuubitoidu lipulaev Ella’s Kitchen kasutab mangot toorainena väga erinevates püreedes ja putrudes nagu näiteks eksootiliste puuviljade segus “Mango-pirni-papaiapüree”, hommikusöögipürees, kus orgaaniline mango (54%) on segatud naturaalse jogurti ja pruuni riisiga, kuid ka populaarses gluteenivabas mango-õuna pudrus.

Šveitslaste ökobrändi Holle valikus on sametine puuviljapüree, kus mango on segatud õuna, banaani ja aprikoosiga.

Soolastest lõunatest üllatab Ella’s Kitchen oma uue eksootilise lõunasöögiga “Lambaroog kuskussiga” (alates 7. elukuust) kus rikkaliku koostise seas üllatab ka mango, rosinad jne.

Näputoitudest leidub mangot, aga näiteks innovaatilistes Kiddyliciouse suussulavates banaani-mango smuutitükkides, mis on mõeldud alates 1. eluaastast lapsele iseseisvaks söömiseks.

Julgelt võib ka värsket mangot lapsele tutvustada – kas siis viilud näpuvahele anda või püree kujul. Mango magusa maitse saamiseks on soovitatav teda kodus aknalaual mõned päevad küpseda lasta.