Kui palju ostad riideid teise ringi poodidest?

Praeguseks on lapsed beebieast juba väljas, kuid rohkem kui pooled nende riietest on siiani taaskasutuspoest ostetud. Minu riidekapi sisu puhul kerkib taaskasutuse osakaal kindlasti üle kolmveerandi. Mulle meeldivad riided ja nendega mängida ning ma ei viska enda vanu kunagi ära, vaid viin need kogumispunkti. Kõige kehvemad olen mingitel perioodidel kaltsuvaiba jaoks ribadeks lõiganud.

Sekkarileidude blogi lugejad saatsid minu elustiili kohta palju küsimusi, vastasin neile hea meelega, sest mulle teeb rõõmu teadmine, et taaskasutus on järjest populaarsemaks muutumas.

Mida teed riietega, mida enam ei kanna?


Ma olen müünud neid nii kirbukatel kui viinud ka kaltsukatesse müüki, aga aina enam viin Uuskasutuskeskusesse või kohalikku riidekonteinerisse. Viimasesse viin rohkem siis, kui on ainult riideid ja jalanõusid ära anda, sest konteiner asub Keilas ja nii ei pea ma asjade äraandmiseks kuhugi eraldi sõitma. Kui mul on aga ka kodutarbeid või suurem ports mänguasju üle, siis viin need autoga Tallinnasse sõites Uuskasutuskeskusesse.

Milline on kõige ägedam kaltsukaleid?


Mul on päris palju ägedaid mööblileide ja koduga seotud oste, mille üle on mul väga hea meel. Samas meeldivad ka üsna klassikalised asjad – mustad kontskingad, mis on hästi mugavad ja võimalusel ostaksin homme päev teise paari varuks. Samas puudub neil vau-efekt, need ongi jalas lihtsalt meeletult mugavad. Kui nüüd päris valima pean, siis kirbukalt ostetud viieeurone roosa mantel ja 17 eurot maksnud lohvakama lõikega mereroheline mantel kuuluvad kindlasti lemmikute hulka. Veel meeldib mulle väga suve algul leitud kaladega maksikleit, mis maksis ainult neli eurot.

Millal ja miks hakkasid rohkem kaltsukates käima?


Kui mul tekkis regulaarne sissetulek ehk pärast ülikooli. Laste saamine aitas ka kaasa, siis oli päeval võimalus koos nendega kaltsukates käia ja kuna lapsed kasvavad ruttu, siis oli ka rohkem põhjust kolama minna.

Kas on mingid kindlad asjad, mida vaatadki ainult kaltsukatest?


Kleite, pluuse ja pusasid ei ole küll mitu aastat n-ö päris poest ostnud. Nende valik on kaltsukates üldiselt väga hea. Mantleid ja jopesid vaatan ka, aga neid peamiselt seetõttu, et uuena on üleriided nii kallid, aga nende valik on sekkarites kehv. Nii et hea üleriide leidmine on tõeline lotovõit.

Kui tihti käid kaltsukates ja kui palju kulutad?


Suvel vähem, muudel aastaaegadel tihedamini. Usun, et umbes kolm korda kuus. Pakun, et kuu keskmine ostusumma on aasta lõikes umbes 25 eurot.

Milline on sinu jaoks hinnapiir kaltsukates käies?


Mul on süsteem, et pluusid maksavad kuni 6, kleidid ja püksid kuni 10 ning üleriided maksimaalselt 20 eurot. Üldiselt on mul iga asja jaoks automaatne piir ehk kui vaatan riiulil ilusaid jalanõusid, siis otsustan peas automaatselt, et nende eest olen nõus maksma näiteks kuni 8 eurot ja siis vaatan alles hinda. See kehtib absoluutselt kõige kohta. Väikesi erandeid ma siiski luban, aga kindlasti mitte nii, et 10 euro asemel olen nõus kleidi eest poole rohkem maksma. Ka ei ole ma ühe külastusega nõus poes kulutama rohkem kui umbes 30 eurot, mööbel ei lähe siinkohal arvesse.


Milline oleks ideaalne kaltsukas, mida isegi peaksid?


Kui mul oleks kaltsukas, siis tahaksin sinna kindlasti avarust, valgust ja helgust ning lastenurka ja poele vankriga ligi pääseda. Kindlasti oleksid seal proovikabiinid ja peeglid. Riided peaksid olema sorteeritud suuruse või tooteliigi järgi. Tahaksin, et rõivariputuspuud ei oleks liiga täis topitud ning lae alla neid ka riputada ei tahaks, sest mul väsivad alati käed sedasi tuulates ära. Veel meeldiks, kui kaup on korralik ja ükski klient ei peaks kusagil hunnikutes sobrama.

Tegelikult ei unista ma niivõrd kasutatud riiete, vaid kasutatud mööbli ja kodukaupade poest. Ma tahaksin, et mu pood oleks täidetud korraliku kasutatud mööbli, pitsiliste laudlinade, natukese kohaliku käsitöö ja ilusate toidunõudega. Tahaksin veel, et pood lõhnaks natukene aasalillede ja vanilli järele.
Jaga
Kommentaarid